Skocz do zawartości

[łancuch] jaki do starego Fischera

Adi1210

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.Mam taki dosć stary już rower ,taka niby kolarzówka na kołach 27 cali.Jaki łańcuch byście doradzali?Na korbie dwie tarcze,duża 52 zęby,mniejsza 40,tył wolnobieg z 5 zębatkami.Wszystko (korba,obie przerzutki,wolnobieg) firmy SACHS. Wygląda to dosć solidnie po małej renowacji.

3-54413300_2181916281873605_3109580747783012352_n.jpg

5-53761267_530670540790134_7492712048648781824_n.jpg

Napisano

Connex serii 8??, KMC serii X8.?? ( dwie ostatnie liczby określają wykończenie, zabezpieczenie przed korozją itp.) 

Tu jest dyskusja n/t łańcuchów:

Napisano

Masz źle zamontowaną przerzutkę i jeszcze gorzej przeciągnięty łańcuch:teehee: To nie ma prawa działać i zdecydowanie nie wygląda solidnie...

Co do łańcucha o co dolega obecnemu oprócz brudu i wyglądu skoro chcesz zmieniać? Dawne łańcuchy były bardzo wytrzymałe.

Napisano
Godzinę temu, seraph napisał:

Masz źle zamontowaną przerzutkę i jeszcze gorzej przeciągnięty łańcuch:teehee: To nie ma prawa działać i zdecydowanie nie wygląda solidnie...

Co do łańcucha o co dolega obecnemu oprócz brudu i wyglądu skoro chcesz zmieniać? Dawne łańcuchy były bardzo wytrzymałe.

Do przerzutki będę dopiero zaglądał.Wiem,że to jest źle zmontowane ale tak wziąłem ten rower od gościa i dopiero chcę to poskładać jak trzeba.Ten łańcuch też bym dał nowy bo ten ma mocne wżery i korozję.

Napisano

Aaa to zwracam honor:thumbsup: Łańcuch jak już kolega napisał - każdy od 5cio do 8 rzędowego będzie pasował, bo szerokość mają taką samą. Im droższy tym lepsze zabezpieczenia antykorozyjne. KMC lub Connex są polecane.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...