maviozo90 Napisano 21 Kwietnia 2019 Napisano 21 Kwietnia 2019 Siemka! Wracam po dość długim czasie do szusowania na rowerze i planuje delikatny update swojej maszyny. I stąd pytanie. Czy jeśli mam wolnobieg 7rz to mogę go wymienić na kasetę 7rz i jeśli zmienię tylko piastę tył, która jest pod kasetę to wszystko powinno hulać? Na czym jeszcze musiałbym się skupić? Bez hejtu proszę, potrzebuję realnie kogoś kto byłby w stanie mi pomóc, pozdro
Mod Team KrissDeValnor Napisano 21 Kwietnia 2019 Mod Team Napisano 21 Kwietnia 2019 Do szusowania potrzebujesz takiego sprzętu : Tylko będziesz musiał poczekać na śnieg, chyba że mieszkasz w górach lub planujesz wyjazd
maviozo90 Napisano 21 Kwietnia 2019 Autor Napisano 21 Kwietnia 2019 Fakt, aczkolwiek wyjazd zimowy mam już za sobą, a nie ukrywam, że mieszkając nad morzem będzie mi ciężko jeździć na czymś takim. Niemniej jednak dzięki za merytoryczny przekaz, który otworzył mi bramę do wiary w siebie i odnowienia roweru, piona
misterecko Napisano 21 Kwietnia 2019 Napisano 21 Kwietnia 2019 Piastę do tego szprychy przy przepleceniu, nie wiadomo jak z obręczą...kup lepiej koło pod kasetę. Żeby zapodać kasetę 7 na standardowy bębenek będzie jeszcze trzeba dokupić taki dystans bo kaseta 7 jest krótsza niż bębenek, ale zakup tego dynksa to nie problem. Oczywiście łańcuch też nowy.
maviozo90 Napisano 21 Kwietnia 2019 Autor Napisano 21 Kwietnia 2019 23 minuty temu, misterecko napisał: Piastę do tego szprychy przy przepleceniu, nie wiadomo jak z obręczą...kup lepiej koło pod kasetę. Żeby zapodać kasetę 7 na standardowy bębenek będzie jeszcze trzeba dokupić taki dystans bo kaseta 7 jest krótsza niż bębenek, ale zakup tego dynksa to nie problem. Oczywiście łańcuch też nowy. Dziękuję Ci bardzo!
SoloTM Napisano 21 Kwietnia 2019 Napisano 21 Kwietnia 2019 Kup koło/piastę z bębenkiem pod 8-10(11) biegów. Wtedy jeśli założysz kasetę 7 rz będziesz musiał dodać podkładkę/zużytą koronkę ( od strony szprych ). Najlepiej jak kupisz kasetę i manetkę 8 rz to od razu będziesz miał 8. Możesz też rozważyć i 9 b. ( manetka,kaseta,łańcuch ) Można kupić koło/piastę pod kasetę 7 rz wtedy nic nie musisz dodawać, sama kaseta 7 rz będzie pasowała idealnie, ale więcej rzędów w przyszłości do tej piasty nie założysz.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.