Skocz do zawartości

[do 3000 zł] mtb

Bubu89

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam chciałbym kupić nowy rower MTB do kwoty podanej w temacie. Jazda po asfalcie, las i jakieś gruntowe drogi. Myślałem nad Unibike Shadow 27,5 albo 29 bądź Romet Mustang M4 2019. Byłbym wdzięczny za jakieś rady.

Napisano

Najpierw powinieneś zdecydować się na rozmiar koła . To zależy od wzrostu i upodobań . Moim zdaniem jeśli masz mniej niż 180 cm wzrostu to 27,5" będzie odpowiedniejsze . Ale to bardzo subiektywna sprawa i nikt nie udowodnił że któryś rozmiar jest lepszy .

Romet nie jest zły . Problem z Rometem jest taki że go nie ma . Znalazłeś sklep gdzie można go kupić ?

Unibike Shadow jest o 1000zł tańszy więc musi być gorszy .  W założonym budżecie powinieneś patrzeć na Uni... Fusion . Jest gorszy od Rometa ale jest też inny , ma napęd 3x9 . Wielu ludzi powie że to przestarzały napęd ale ma większy zakres przełożeń niż 2x10 w Romecie .

Popatrz też na to https://www.decathlon.pl/rower-mtb-st-560-275-id_8364732.html

Aha , tradycyjnie odradzam kupowanie przez neta . Najważniejszą cechą roweru jest rozmiar , a ten można spr tylko w realu .

Napisano

Dzięki za odpowiedź :) Tak miałem na myśli Fusion a nie Shadow trochę namieszałem, właśnie co do tego roweru z decathlona również na niego patrzyłem ze względu na to że ludzie go polecają i w tym budżecie jest to dobry rower chociaż że Btwin zawsze kojarzył mi się z kiepskimi rowerami nie wiem czemu. Jeden minus jest taki że w moim mieście w Decathlonie jest tylko rozmiar S a ja musiałbym celować w M i jest to jednoznaczne z zamówieniem go i odbiorem w sklepie i tam przymiarka jak i również dokręcenie wszystkiego.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...