Skocz do zawartości

[do 3000zł] Rower szosowy

yepo1

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dzień dobry.
Widziałem sporo podobnych tematów ale odpowiedzi nie były dla mnie satysfakcjonujące dlatetgo założyłem temat. 
Po latach spędzonych na rowerze crossowym, chciałbym spróbować i wskoczyć na rower szosowy - będzie to moja pierwsza przygoda z tego typu rowerem.
Moje parametry 180cm, 80 kg, 84cm długość nogi wewnętrznie .
Miesięcznie robię trasy około 500km, myślę, że w sezonie wskoczy jeszcze większe i fajniejsze dystansy, dlatego chciałbym stestować ten rower szosowy. 
Głównym celem moich wypadów jest szybka, treningowo-sportowa jazda asfaltem w 85% przypadkach, czasem droga rowerowa, ew chodnik, droga utwardzona w bardzo niskim stopniu (100-200metrów dojazdu do asfaltu w wyjątkowych przypadkach) 

Rower, który podoba mi się wizualnie jest Kross VENTO 3.0, tu kończą się moi kandydaci.
triban'y z decaltonu jakoś do mnie nie przemawiają chyba, że już nic nie znajde fajnego to on zostanie 

Czy są jakieś inne opcje w tym przedziale cenowym? Oczywiście kilka stówek w tą czy w tą, to już kwestia formalna i raczej do przyjęcia :)

Dzięki

Napisano

Domane AL 3 - spokojnie do kupienia za nieco ponad 3 tysiące. 

Osprzęt Sora, na początek wystarczający, rama z dożywotnią gwarancją, według mnie świetna baza na pierwszego baranka.

Sam typowej szosy Treka nigdy nie miałem, ale nawet dzisiaj na wycieczce minąłem kilku kolarzy na szosówkach Treka - wiec coś w tym jest że chwalą je m.in. za geometrię. 

Poszukałbym lokalnie dealera i wziął jakąś na testy :)

Napisano

Dzięki za odpowiedz.
Wygląda całkiem solidnie, najtaniej widze po 3400 ale tak jak mówisz jakis lokalny dealer by sie przydał, niestety najbliżej mam same krossy, musze sie w takim razie ruszyc gdzieś dalej :D

Napisano

Byłem w sklepie, Pan bardzo polecał Kellys ARC 50, jakieś opinie może macie o nim?
Wykracza trochę poza budżet - ale do przęłknięcia. 

Napisano

O tym samym pomyślałem, dzięki :)
Twoja propozycja bardzo mi wpadła w oko - w innym sklepie został mi właśnie polecony Trek tylko, że AL4 i myśle, ze bede sie decydować w tą stronę.. chyba, że dołoże pare stówek i AL5 ale nie wiem czy jest juz sens jak na początek. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...