yepo1 Napisano 7 Kwietnia 2019 Napisano 7 Kwietnia 2019 Dzień dobry. Widziałem sporo podobnych tematów ale odpowiedzi nie były dla mnie satysfakcjonujące dlatetgo założyłem temat. Po latach spędzonych na rowerze crossowym, chciałbym spróbować i wskoczyć na rower szosowy - będzie to moja pierwsza przygoda z tego typu rowerem. Moje parametry 180cm, 80 kg, 84cm długość nogi wewnętrznie .Miesięcznie robię trasy około 500km, myślę, że w sezonie wskoczy jeszcze większe i fajniejsze dystansy, dlatego chciałbym stestować ten rower szosowy. Głównym celem moich wypadów jest szybka, treningowo-sportowa jazda asfaltem w 85% przypadkach, czasem droga rowerowa, ew chodnik, droga utwardzona w bardzo niskim stopniu (100-200metrów dojazdu do asfaltu w wyjątkowych przypadkach) Rower, który podoba mi się wizualnie jest Kross VENTO 3.0, tu kończą się moi kandydaci. triban'y z decaltonu jakoś do mnie nie przemawiają chyba, że już nic nie znajde fajnego to on zostanie Czy są jakieś inne opcje w tym przedziale cenowym? Oczywiście kilka stówek w tą czy w tą, to już kwestia formalna i raczej do przyjęcia Dzięki
MikeSkywalker Napisano 7 Kwietnia 2019 Napisano 7 Kwietnia 2019 Domane AL 3 - spokojnie do kupienia za nieco ponad 3 tysiące. Osprzęt Sora, na początek wystarczający, rama z dożywotnią gwarancją, według mnie świetna baza na pierwszego baranka. Sam typowej szosy Treka nigdy nie miałem, ale nawet dzisiaj na wycieczce minąłem kilku kolarzy na szosówkach Treka - wiec coś w tym jest że chwalą je m.in. za geometrię. Poszukałbym lokalnie dealera i wziął jakąś na testy
yepo1 Napisano 7 Kwietnia 2019 Autor Napisano 7 Kwietnia 2019 Dzięki za odpowiedz. Wygląda całkiem solidnie, najtaniej widze po 3400 ale tak jak mówisz jakis lokalny dealer by sie przydał, niestety najbliżej mam same krossy, musze sie w takim razie ruszyc gdzieś dalej
MikeSkywalker Napisano 8 Kwietnia 2019 Napisano 8 Kwietnia 2019 10% od ceny katalogowej spokojnie jest do uzyskania, a pewnie i nieco więcej - dużo zależy od konkretnego sklepu.
yepo1 Napisano 9 Kwietnia 2019 Autor Napisano 9 Kwietnia 2019 Byłem w sklepie, Pan bardzo polecał Kellys ARC 50, jakieś opinie może macie o nim? Wykracza trochę poza budżet - ale do przęłknięcia.
MikeSkywalker Napisano 10 Kwietnia 2019 Napisano 10 Kwietnia 2019 Pytanie czy potrzebujesz tarczówek. Na asfalt, przy dobrej pogodzie lepiej lżejszy rower bez nich.
yepo1 Napisano 10 Kwietnia 2019 Autor Napisano 10 Kwietnia 2019 O tym samym pomyślałem, dzięki Twoja propozycja bardzo mi wpadła w oko - w innym sklepie został mi właśnie polecony Trek tylko, że AL4 i myśle, ze bede sie decydować w tą stronę.. chyba, że dołoże pare stówek i AL5 ale nie wiem czy jest juz sens jak na początek.
MikeSkywalker Napisano 10 Kwietnia 2019 Napisano 10 Kwietnia 2019 Wydaje mi się że Tiagra z AL4 jest w zupełności wystarczająca na początek.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.