Skocz do zawartości

[korba] jaką kupić

uniwax

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, mam pytanie muszę kupić nową korbę do roweru, mam na nim założone Alivio przód a tył Deore. Przeglądałam allegro i korba Alivio to koszt rzędu 300 zł, czy coś tańszego będzie pasować ?

Napisano

no własnie nie bardzo się znam, dlatego stwierdziłam, że skoro mam przerzutki Alivio to powinna pasować taka, no ale cena mnie zabiła, chyba że jestem w błędzie. Ogólnie w rowerze oryginalna korba to Shimano FC-M191 ale takiej za bardzo nie jestem wstanie zlokalizować, nie wiem chyba to już jakiś przestarzały model? Czy to jest Shimano Acera? bo znalazłam taka aukcje ale w archiwum allegro gdzie było oznaczone jako wlaśnie Acera, ale teraz jak szukam korby Acera to mają oznaczenia wszystkie FC-M361, czy to jest to samo? Jeśli chodzi o długość ramienia to chyba 170/175 mm, ilość zębów hmm chyba 48 i suport to kwadrat

Napisano

No to korba trekingowa. Jak zostajesz na kwadracie to wybór korb do 100zł jest całkiem spory, w tym m.in. te wspomniane przez @SoloTM czy mnie (obie mają dedykowaną dł. osi suportu taką jaka jest u Ciebie więc tylko zdejmujesz starą i zakładasz nową).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...