Skocz do zawartości

[Kaseta] Shimano MF-TZ500-7 Problem przy zamówieniu

Vallspirs

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Ostatnio zamówiłem sobie kasetę (shimano MF-TZ31) ponieważ moja już bardzo się zużyła, zamówiłem kaseta na allegro i tu zaczynają się pytania.

Zamawiałem kasetę Shimano MF-TZ31 A przyszła do mnie kaseta MF-TZ500-7, czy to ta sama kaseta ? Zgłaszać to sprzedawcy ? Czy te kasety czymś się różnią czy może to te same kasety tylko z innym numerkiem ?

I jeszcze jedno pytanie ponieważ nie mogę tego sprawdzić ponieważ klucz do kasety jeszcze do mnie nie przyszedł, czy owa kaseta będzie pasować pod piastę na której zamontowana oryginalnie była kaseta Shimano MF-TZ20, chodzi o gwint bo liczę się z tym że najprawdopodobniej będę musiał dorobić jakieś dystanse do piasty/osi

I jaki niedrogi łańcuch polecacie pod tą kasetę ?

Z góry dzięki za odpowiedzi i rady :D

Napisano

To jest wolnobieg, a nie kaseta tak dla ścisłości i będzie pasować bez problemu - jest identyczna.

Łańcuch jak chcesz dobry to KMC X8 załóż - za nie całe 40 zł się znajdzie i sporo pojeździ. A poza tym to każdy 6,7,8 rzędowy pasuje.

Napisano

Dzięki wielkie za szybką odpowiedź i sorry za to kasetę cały czas mylę ją z wolnobiegiem mimo że wiem jakie są między nimi różnice 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...