szakalq Napisano 15 Lutego 2019 Napisano 15 Lutego 2019 Cześć, Siostra szuka roweru dla siebie: - trekking, rama damska - jazda w większości drogi leśne (piaski), czasami asfalt - mieszka na wiosce To co sama znalazła: https://allegro.pl/oferta/rower-28-miejski-trekkingowy-gazela-2-romet-7434410471 trochę poczytałem i zaproponowałem ten: https://allegro.pl/oferta/rower-vellberg-discover-2-1-d-alivio-7725325937 jednak, jak to kobieta "trochę brzydki" - bardziej podoba się jej romet W tej cenie znajdzie się coś innego ?
Pablo59 Napisano 15 Lutego 2019 Napisano 15 Lutego 2019 W tej cenie to można znaleźć gazelę 4.0 , jak się trochę poszpera Nie trzeba chyba dodawać że będzie lepsza ??
dorota57 Napisano 15 Lutego 2019 Napisano 15 Lutego 2019 Wybrał bym pierwszego, piasta z prądnicą to bardzo dobre rozwiązanie. Poszukał bym rower by miał tylną piastę z przełożeniami. Przerzutki zewnętrzne są narażone na kurz.
ArtGD Napisano 15 Lutego 2019 Napisano 15 Lutego 2019 Jeśli siostra ma zamiar głównie jeździć po piaszczystych, leśnych drogach, to rower górski może okazać się lepszy. Niby można wymienić w Gazeli opony na trochę szersze, ale na sypki piach mogą nie być dość szerokie.
Janu_sz Napisano 15 Lutego 2019 Napisano 15 Lutego 2019 3 godziny temu, dorota57 napisał: Wybrał bym pierwszego, piasta z prądnicą to bardzo dobre rozwiązanie. Chyba dla serwisu. W dzisiejszych czasach gdy masz aku 18650, które na niektórych lampkach ciągną 16 godzin świecenia realnie kupowanie piast z prądnicą mija się z celem bo generuje koszty wbrew pozorom większe.
szakalq Napisano 15 Lutego 2019 Autor Napisano 15 Lutego 2019 5 godzin temu, Pablo59 napisał: W tej cenie to można znaleźć gazelę 4.0 , jak się trochę poszpera Nie trzeba chyba dodawać że będzie lepsza ?? Mówisz o czymś takim: https://allegro.pl/oferta/rower-romet-gazela-4-wyprzedaz-2016-7434919068?fromVariant=7434916437 4 godziny temu, dorota57 napisał: Wybrał bym pierwszego, piasta z prądnicą to bardzo dobre rozwiązanie. Poszukał bym rower by miał tylną piastę z przełożeniami. Przerzutki zewnętrzne są narażone na kurz. Oświetlenie nie jest aż tak mocno ważne - jazda raczej w ciągu dnia. Z tymi przerzutkami, to faktycznie można coś poszukać, tylko nie wiem czy technicznie takie rozwiązanie nie jest bardziej skomplikowane (w przypadku jak się popsuje). 2 godziny temu, ArtGD napisał: Jeśli siostra ma zamiar głównie jeździć po piaszczystych, leśnych drogach, to rower górski może okazać się lepszy. Niby można wymienić w Gazeli opony na trochę szersze, ale na sypki piach mogą nie być dość szerokie. Górski odpada, bardziej jej crossowy podchodzi, tylko trzeba dokupić wtedy bagażnik, błotniki itd. zdecydowanie wołałaby w komplecie już mieć to wszystko. Więc chyba zostaje ten, który wybrała (gazela 2) ewentualnie gazela 4.
dorota57 Napisano 15 Lutego 2019 Napisano 15 Lutego 2019 3 godziny temu, szakalq napisał: Oświetlenie nie jest aż tak mocno ważne - jazda raczej w ciągu dnia. Z tymi przerzutkami, to faktycznie można coś poszukać, tylko nie wiem czy technicznie takie rozwiązanie nie jest bardziej skomplikowane (w przypadku jak się popsuje). Nigdy nie wiesz kiedy będzie potrzebne oświetlenie? Ja mam rower do miasta gdzie jest 7 biegową piastę. Już serwisowałem, rozłożyłem i złożyłem. Żadna filozofia. Żona ma 3 biegi. Jeszcze żadnych problemów nie było. Wymiana łańcucha, zębatki to normalne zużycie. W rower dobrej marki warto zainwestować.
dorota57 Napisano 15 Lutego 2019 Napisano 15 Lutego 2019 4 godziny temu, Janu_sz napisał: Chyba dla serwisu. Co masz na myśli, nie zrozumiałem tekstu.
Pablo59 Napisano 15 Lutego 2019 Napisano 15 Lutego 2019 4 godziny temu, szakalq napisał: Więc chyba zostaje ten, który wybrała (gazela 2) ewentualnie gazela 4. Nie, więc gazela 4, chyba ewentualnie - jak się bardzo uprze - żeby kupić coś gorszego, to gazela 2 ....
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.