szpenton Napisano 14 Lutego 2019 Napisano 14 Lutego 2019 Chce kupić Unibike Crossfire. Warto kupować DISC z hamulcami tarczowymi? Jaki rozmiar ramy przy wzroście 183cm (19 czy 21)?
dorota57 Napisano 15 Lutego 2019 Napisano 15 Lutego 2019 12 godzin temu, szpenton napisał: Warto kupować DISC z hamulcami tarczowymi? Jak najbardziej. Dobrze by było się przejechać na rowerze. Każdy ma inną budowę ciała.
pioters Napisano 27 Maja 2019 Napisano 27 Maja 2019 doczepię się tutaj. Lepiej wziąć Northtec Madeiera DB DA http://nrowery.pl/rowery/cross/13-madeira-db-da - mierzony, pozycja wygodna itp. czy Unibike Crossfire LDS http://www.unibike.pl/crossfirelds.html - nie mierzony i z tego co w lokalnych sklepach słyszę przymiarka i zakup na miejscu graniczy z cudem (dostępność). Unibike bardziej mnie przekonuje jako marka, ale osprzętowo ten Northtec nie jest chyba jakoś drastycznie do tyłu (jest też trochę tańszy). Co poradzicie?
szpenton Napisano 27 Maja 2019 Autor Napisano 27 Maja 2019 Northtec jest cenowo chyba tańszy, ale nie ma pewnych bajerów co crossfire, czyli amortyzowanej sztycy i blokady skoku na kierownicy. Ja mam crossfire i: blokadę używam bardzo rzadko, a co do amortyzacji siodła to nie odczuwam.. Northtec ma z tyłu deore, a crossfire "tylko" alivio - ale to też pewnie nieodczuwalne przy amatorskiej jeździe, tym bardziej że manetki altus (w obu). Weź to co przymierzyłeś, chyba że masz wewnętrzną potrzebę unibika - ja miałem. Unibika poszukaj w necie - na pewno jeszcze gdzieś znajdziejsz albo spróbuj innych marek: merida, kellys.. może romet.
pioters Napisano 28 Maja 2019 Napisano 28 Maja 2019 Unibika mogę obejrzeć/kupić u siebie dopiero za jakieś 3 tyg bo wtedy ma podobno być. Z zakupami w necie, czy nawet pojechać gdzieś i kupić to potem problem z gwarancją. Wygląda na to, że gwarancja Unibike to nie taka gwarancja jak na samochód, mikser czy cokolwiek innego, gdzie idziesz do dowolnego autoryzowanego punktu serwisowego i to naprawiasz. Tutaj musisz zapłacić za przeniesienie gwarancji do innego sklepu "Konsument może nabyć prawa wynikające z gwarancji producenta lub przenieść odpowiedzialność gwarancyjną poza punktem zakupu, jeżeli w wybranym przez siebie punkcie sprzedaży rowerów UNIBIKE dokona dodatkowego płatnego przeglądu. Cena za przegląd ustalana jest indywidualnie przez serwis reprezentujący gwaranta." Rama - bardziej pasuje damka niż Merida i Romet. Jedyna alternatywa do obejrzenia na miejscu to właściwie Kross Evado - ale brakuje regulacji mostka i pozycja wygląda na bardziej sportową, czego chcemy uniknać (wcześniej pod uwagę brany był trekking)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.