SilentCritic Napisano 14 Stycznia 2019 Napisano 14 Stycznia 2019 Ostatnio wymieniałem linkę w rowerze i cos nie pyklo linka powinna być zatrzymywana przez manetkę na pewnym stopniu napięcia lecz ta zawsze wraca na jedynkę i teraz jak chce jechać na np 2 to muszę cały czas trzymać manetke. Manetka obrotowa gripshift od przedniej przerzutki
TheJW Napisano 14 Stycznia 2019 Napisano 14 Stycznia 2019 Linkę wymieniałeś poprzez jej wyciągnięcie z otworu i wsunięcie nowej, czy była potrzebna większa ingerencja w manetkę? Jeśli opcja nr. 1 - sprawdź, czy linka jest prawidłowo przeprowadzona przez wszystkie otwory i ślizgi w manetce. Jeśli nr. 2 - prawdopodobnie źle złożyłeś manetkę po wymianie linki. Podaj model manetki, a jeśli nie jesteś w stanie ustalić, chociaż zdjęcie.
Mod Team Puklus Napisano 14 Stycznia 2019 Mod Team Napisano 14 Stycznia 2019 Jest możliwe ze zapaska - sprężynka wypadła i stad problem. Pasuje rozebrać manetkę i zobaczyć w czym problem.
SilentCritic Napisano 14 Stycznia 2019 Autor Napisano 14 Stycznia 2019 Po rozebraniu zobaczyłem że jest tam taki jakby chaczyk ruchomy, wycelowałem go w fałdy po drugiej stronie i teraz zaskakuje. Dziękuję wam za pomoc i zamykam temat
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.