Marcin8433 Napisano 9 Stycznia 2019 Napisano 9 Stycznia 2019 Hej! Ostatnio otworzylem mojego boxxera 2006-2009 bo śruba mocująca golenie kręciła się w miejscu, wszystko z gwintami jest ok lecz problemem jest to ,że popychacz się kręci kiedy ja kręcę śrubą, Co zrobić aby się nie kręcił PLS help Cytuj
Marcin8433 Napisano 9 Stycznia 2019 Autor Napisano 9 Stycznia 2019 Teraz, skom25 napisał: Śruba wkręca się gładko? Tak, wygląda mi na to jakby śruba byla za krótka czy coś, bo jak sprawdzalem tak trzymając golen górną i ten popychacz aby się nie kręcił to się dokręcało ładnie, problem jest w tym tylko że popychacz kręci się razem ze śrubą kiedy już mocniej troche trzeba kręcić śrubą Cytuj
Gość Napisano 9 Stycznia 2019 Napisano 9 Stycznia 2019 Być może gniazdo w dolnych lagach jest już trochę wyrobione i popychacz się obraca zamiast dociągać. Próbowałeś użyć innej śruby? Czasami to z niewiadomych przyczyn pomaga. Cytuj
Marcin8433 Napisano 9 Stycznia 2019 Autor Napisano 9 Stycznia 2019 Teraz, skom25 napisał: Być może gniazdo w dolnych lagach jest już trochę wyrobione i popychacz się obraca zamiast dociągać. Próbowałeś użyć innej śruby? Czasami to z niewiadomych przyczyn pomaga. Chyba dokupię to : https://allegro.pl/sruba-dolna-amortyzatora-rs-boxxer-03-05-i7513515930.html bo generalnie te podkladki czy co to jest są powyginane, nie da sie ich zdjąć, moja sruba wygląda identycznie, jednak mam chyba 2003-2005 , myslalem ze 2006-2009 ale poprzedni wlasciciel przykleil naklejki od world cup 2006-2009 powietrznego a ja mam spręzyne stalową zwykłą Cytuj
Gość Napisano 9 Stycznia 2019 Napisano 9 Stycznia 2019 25 zł za śrubę? Daj spokój... Skąd nie możesz wyjąć podkładki? Z goleni? Cytuj
Brombosz Napisano 9 Stycznia 2019 Napisano 9 Stycznia 2019 Wkręć jakąś dłuższą, ugnij amor i spróbuj wyciągnąć go trochę ręcznie i potem dokręcaj starą. Mi tak raz pomogło, tyle, że to był inny RS. Cytuj
Marcin8433 Napisano 9 Stycznia 2019 Autor Napisano 9 Stycznia 2019 Chodzi mi o te podkladki co są na śrubie bo cienko wyglądają, i są powyginane Teraz, Brombosz napisał: Wkręć jakąś dłuższą, ugnij amor i spróbuj wyciągnąć go trochę ręcznie i potem dokręcaj starą. Mi tak raz pomogło, tyle, że to był inny RS. Spróbować mogę ale sądzę ,że z popychaczem jest problem bo on się kręci wraz ze śrubą, próbowałem naraz kręcić śrubą i kręcić golenią u góry w stronę przeciwną ale nie za duzo to dawalo Teraz, skom25 napisał: 25 zł za śrubę? Daj spokój... Skąd nie możesz wyjąć podkładki? Z goleni? Ta co jest gwint ma dobry ale generalnie te podkladki na niej są w stanie powiedzmy strasznym, zaszaleję chyba za te 20zł na tą śrubę Cytuj
Brombosz Napisano 9 Stycznia 2019 Napisano 9 Stycznia 2019 (edytowane) U mnie też się kręcił i tak miało być. Chodzi o to, żeby go zablokować w wytoczonej dziurce, po wewnętrznej stronie goleni dolnej i dopiero wtedy dociągnąć śrubą. Skoro u ciebie zrobić się tego nie da, to znaczy, że wyrobiła ci się ta dziurka. EDIT: Te podkładki, też mogą mieć związek... Edytowane 9 Stycznia 2019 przez Brombosz Cytuj
Gość Napisano 9 Stycznia 2019 Napisano 9 Stycznia 2019 (edytowane) Napisałem to w moim drugim poście. Nie dziurka tylko gniazdo w którym blokuje się popychacz. Czasami pomaga dokładne odtłuszczenie wszystkiego, tak żeby powstało tarcie. Do autora: przestań cytować każdy jeden post.... Edytowane 9 Stycznia 2019 przez skom25 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi