gokart Napisano 3 Grudnia 2018 Napisano 3 Grudnia 2018 Witam szukam jakiegoś roweru używanego do użytkowania wiosennego i letniego przebieg w takim sezonie maks 2 tyś km. 90% szosa i utwardzone drogi reszta teren. W tej chwili użytkuje Gianta tył alvio, przód plus klamkomanetki acera. Mam możliwość kupienia w dobrym stanie roweru jak w linku 4 letni przebieg od wymiany kasety i łańcucha 1000 km. Trochę zastanawia mnie połączenie tylnej przerzutki ze średniej półki jakim jest alivio a cały przód to altus Też czytałem,że hamulce tarczowe to też raczej dno bez żadnej modulacji i lepszym wyborem były by porządne V. To samo amor. Kwota nie wysoka jak na zadbany rower pytanie czy nie warto mieć coś z wyższym osprzętem za 1000-1000 zł oczywiście używany. Link REVEL 29ER 1 2014
Blueforce Napisano 3 Grudnia 2018 Napisano 3 Grudnia 2018 Cześć, jeśli " 90% szosa i utwardzone drogi reszta teren." to odpowiedni będzie rower trekingowy lub gravel, rower z linku to podstawowy mtb, taki nadaje się, gdy proporcje to np. 30% asfalt 70% teren. W twoim przypadku amortyzator nie ma sensu, szersze opony wytłumią drgania. To co napisałeś o tarczowych tyczy się najtańszych mechanicznych modeli, ale dobre V-brake to w przypadku Twojego stylu jazdy wystarczający wybór.
Janu_sz Napisano 4 Grudnia 2018 Napisano 4 Grudnia 2018 Za 700-800 zł Giant Revel 29ER 1 2014 ? Chciałbym zobaczyć jego stan, bo oglądałem wiele w tej cenie i wszystko było szrotem.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.