bavorik21 Napisano 26 Listopada 2018 Napisano 26 Listopada 2018 Cześć Poszukuję kół do mojego crossa i w cenie do 300zł mam wybór następujących piast novatec na łożyskach maszynowych nt-802sb oraz NT-F362SBT. Która z tych piast będzie lepsza/trwalsza/łatwiejsza w późniejszym serwisowaniu ? Czy są to porównywalne produkty ?
cervandes Napisano 27 Listopada 2018 Napisano 27 Listopada 2018 Myślę, że są bliźniacze. Obie korpus mają na łożyskach maszynowych a bębenek na kulkach. Miałem 802SB, eksperymentowałem z nią bardzo i uważam, że to wdzięczna piasta. Luzów żadnych po dwóch sezonach czyli ponad 11000km, raz tylko udało mi się ją zabić myjką ciśnieniową, ale to jak specjalnie waliłem w piastę na myjni i sprawdzałem czy to przetrwa. Otóż nie przetrwała, po nocy łożyska tak capnęła ruda, że koła się przestały kręcić Generalnie polecam, tania i dobra. A w serwisie prosta.
bavorik21 Napisano 27 Listopada 2018 Autor Napisano 27 Listopada 2018 Dzięki za odpowiedź Myjką nigdy roweru nie myję i jeżdżę 95% po asfaltach, po suchym - także piasta raczej ciężko ze mną nie będzie miała
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.