Skocz do zawartości

[kaseta] Shimano CS-5701 12-27 -gdzie kupić

dobwik

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Chcę kupić kasetę Shimano cs-5701 12-27 ale nie mogę nigdzie znaleźć, może ktoś pomoże?

Może inna kaseta 12-27 jest godna polecenia w podobnej cenie.

Napisano

Cena wysoka, chyba wyczuli że nie ma podaży. Zastanawiam się ewentualnie nad Miche Primato 12-27 za 156zł w rower.com ale trochę się boję bo w necie firma nie ma zbyt dobrych opinii.

Napisano

Nie bardzo mam porownamie Miche vs Shimano, ale Miche vs Campagnolo to dzieli je przepaść trwałości. Miche bardzo duże zużycie po ok. 9tyś. km gdzie na Campie przejechał bym ze 2x tyle. 

Gdzieś wyczytałem, że koronki do kaset Miche tłucze im Sunrace. W sumie by to się potwierdzało z tą marną trwałością, a i jakoś tak podobne do siebie. 

Mi dodatkowo nie zgadzały się odległości pomiędzy koronkami mimo, iż podkładki były niebieskie czyli do Campy. Zapomnieli, że Campa w 10s ma różny odstęp pomiedzy koronkami. Musiałem szlifować, dopasowywać itd. W ogóle to łańcuch  (KMC i Veloce) jakoś bardzo głośno na tym pracowały. Jak pod Shimano? Nie wiem. Generalnie ja już Miche nie kupię, Campa to Campa, bije na głowę trwałością wszystko. 

O jakichś pękniętych zębach też czytałem, u mnie było ok, jedynie te zużycie :(

Teraz jest na trenażerze i tam dokona żywota :D

210zł za 105 to sporo, ale też bez przesady. Dla przykładu ceny Veloce są podobne, wszystkie za ok. 180zł, a potrzebna mi 11-25 od +250zł. Nie jest to cena chwili, one się utrzymują już długo, czemu nie wiem. 

Ale jak się na nią zdecydujesz to potwierdź, bo w tytule i części opisu jest mowa o 12-27, a w stopniowaniu pokazują 11-27 (chyba takich w 10s nie ma) 

Napisano

Widziałem to ogłoszenie z 10 dni temu i jak chciałem kupić to mi po 15 minutach odpisał, że już sprzedał, a teraz znowu wystawił ogłoszenie, chyba jakiś ściemniacz.

Chyba kupię CS-5700 11-28 albo tiagrę cs-gh500 12-28

Napisano

Spora różnica pomiędzy 11-28 a 12-28. Jeśli nie chciałeś tej koronki 11z, bo wyjdzie za twardo, to bierz śmiało 12-28, a w zamian otrzymasz dodatkową koronkę w środku, która pozwoli ci precyzyjniej dobierać biegi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...