Sebenicz Napisano 28 Września 2018 Napisano 28 Września 2018 Dzień dobry, zwracam się z prośbą do obeznanych osób o pomoc w wyborze lampki. Wymagania: - zasilanie z dynama w piaście przedniej - wyjście na tylne światło - cena do 100zł Jazda rowerem po mieście (chodnik/ulica) i czasami drogi, gdzie nie ma oświetlenia ulicznego. Do tej chwili używałem oryginalnej SecuTown z żarówką chyba halogenową 6V 2,4W, ale niestety pękła obudowa i raczej już się z tym nic nie zrobi. Jeśli w tej cenie dałoby się kupić coś dużo mocniejszego to byłbym zadowolony. Chyba tyle.
zekker Napisano 29 Września 2018 Napisano 29 Września 2018 Lumotec IQ Avy N jest za 99zł https://www.rowerystylowe.pl/p-6352/lampka-rowerowa-busch-amp-muller-lumotec-iq-avy-n Lumotec IQ Avy N plus (podtrzymanie na postoju) za 129zł https://www.szumgum.com/lampa-przednia-busch-muller-lumotec-iq-avy.html
Sebenicz Napisano 1 Października 2018 Autor Napisano 1 Października 2018 Dzięki za zainteresowanie. O tych dwóch modelach myślałem, bo moja opinia (laika) podpowiada mi, że to chyba najlepszy wybór. Może jeszcze ktoś coś podpowie lepszego, o ile jest?
manniol Napisano 1 Października 2018 Napisano 1 Października 2018 Małżonka używa w miejskim "axa blueline 30" kupiony na alle... za 69 pln. Na miasto jest ok, ale teraz wolałbym dopłacić i kupić z podtrzymaniem.
zekker Napisano 2 Października 2018 Napisano 2 Października 2018 Axa Pico, Echo i pewnie Blueline świecą podobnie i przyzwoicie ale mam opory przed poleceniem. Tak jak patrzę na nie przy mijaniu w mieście, to mają kiepskie odcięcie i po prostu dają po oczach.
Sebenicz Napisano 2 Października 2018 Autor Napisano 2 Października 2018 Lumotec IQ Avy N plus nie oślepia?
zekker Napisano 2 Października 2018 Napisano 2 Października 2018 Dobrze ustawiona nie powinna. 100% pewności oczywiście nie mam, bo nie miałem w rękach, a na ulicach nie rozpoznałem jej, choć pewnie gdzieś minąłem.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.