Skocz do zawartości

[Bielizna termoaktywna] Gdzie kupię na zimę?

robertrobo

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jak priorytetem jest brak smrodu i nie mamy możliwości prania rzeczy na bieżąco to najlepsza jest wełna z merynosów. Odprowadzanie potu trochę gorsze niż w lepszych syntetykach ale można tego używać przez dwa tygodnie codziennie i da się wejść między ludzi. Na zimę jest super. Oczywiście spora wagę odgrywa naturalna termika ciała, ja pocę się strasznie a w chłodzie mi dobrze więc priorytetem jest dla mnie latem odprowadzanie potu i brak łapania zapachów, zimą tylko merino albo polartec powerstretch. Latem polartec powerdry, świetna oddychalność i jak na syntetyk łapanie zapachu na niskim poziomie. Tylko cena tych materiałów jest wysoka.

Napisano

Potwierdzam. Polartec Powerstretch jest świetny. Mam górę szytą na zamówienie i jest mega, aczkolwiek to ciepła rzecz. Nie pamiętam, kiedy ostatnio ją zakładałem. Za to mam 2 czapeczki z Kwarka z PPs (jedna z wstawką noWind z przodu), które używam zimą nonstop.

Napisano

Ja właśnie o Kwarku mówię :)  Bluza z kapturem rządzi, tylko wygląda się jak nurek,  ale pod kaskiem nie widać :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...