Benek120 Napisano 15 Sierpnia 2018 Napisano 15 Sierpnia 2018 Witam Ostatnio zerwał mi się łańcuch (rozczepil) kmc x9, kupilem taki sam, założyłem lecz przeskakuje on na tylnej przerzutce tak jakby krzywo nachodzil na nią , nie wiem czy wina leży w złej długości łańcucha czy w przerzutce. Zęby nie są zużyte ani z przodu ani z tylu. Dodam ze najpierw skrocilem o jedno ogniwo za dużo i przeskakiwalo wiec dopasowalem do dlugosci starego i dalej nierowno wchodzi na przerzutke tyla. Licze na waszą pomoc z góry dzięki !!
Gość Napisano 15 Sierpnia 2018 Napisano 15 Sierpnia 2018 Jak to przeskakuje na przerzutce? Nie piszesz przypadkiem o kasecie?
SoloTM Napisano 15 Sierpnia 2018 Napisano 15 Sierpnia 2018 Może łańcuch źle spiąłeś ? Jakieś ogniwko jest zbyt ciasne i nie zgina się poprawnie. ( o ile to nie zużyta kaseta plus nowy łańcuch )
Benek120 Napisano 15 Sierpnia 2018 Autor Napisano 15 Sierpnia 2018 To raczej nie kaseta ma niski przebieg i nie jest zużyta, po prostu lancuch krzywo nachodzi na przerzutke, tak jakby była ona krzywo ustawiona
Dokumosa Napisano 15 Sierpnia 2018 Napisano 15 Sierpnia 2018 No to może jest krzywy wózek przerzutki albo hak. W jakich okolicznościach zerwałeś łańcuch? Nie było jakiegoś strzału?
Benek120 Napisano 15 Sierpnia 2018 Autor Napisano 15 Sierpnia 2018 W sumie zerwal mi go znajomy na stromym podjeździe, więc nie wiem dokładnie
Dokumosa Napisano 15 Sierpnia 2018 Napisano 15 Sierpnia 2018 Tym bardziej spr wózek i hak. Mają być równoległe w obu płaszczyznach do koronek kasety (prostopadłe do osi).
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.