car13many Napisano 7 Sierpnia 2018 Napisano 7 Sierpnia 2018 Cześć, przy montażu pomiaru mocy natknąłem się na problem... czujnik zahacza o ramię hamulca. Niestety hamulec jest montowany jest u dołu ramy. Brakuje jakies 2-3mm tak jak widać to na załączonym zdjęciu. Czy jest możliwość odsunięcia ramienia korby od ramy?
car13many Napisano 7 Sierpnia 2018 Autor Napisano 7 Sierpnia 2018 A jakieś "węższe" hamulce? Wiem, że pytanie trochę absurdalne ale staram się coś wykombinować
Mod Team Puklus Napisano 7 Sierpnia 2018 Mod Team Napisano 7 Sierpnia 2018 Nie wiem co to za hebel ale linkę chłopie to jednak wymień Kup inny zacisk, np w układzie V.
kamfan Napisano 7 Sierpnia 2018 Napisano 7 Sierpnia 2018 Godzinę temu, car13many napisał: A jakieś "węższe" hamulce? Wiem, że pytanie trochę absurdalne ale staram się coś wykombinować Szukaj np. jakichś aero, one są możliwie najwęższe, bo wszystkie ramiona możliwie najbliżej korpusu.
car13many Napisano 7 Sierpnia 2018 Autor Napisano 7 Sierpnia 2018 Niestety nikt nie podaje szerokości hamulca ale możę się uda coś znaleźć 48 minut temu, Puklus napisał: Nie wiem co to za hebel ale linkę chłopie to jednak wymień Rower nie ma aż tak dużo przejechane, hamulec działa płynnie... a ze względu na lokalizację to przyznam się że rzadko do tego hamulca zaglądałem. Ale co racja to racja.
MMMAAACCC7 Napisano 7 Sierpnia 2018 Napisano 7 Sierpnia 2018 Pisz do sklepów, może ktoś Ci pomierzy. A jeśli nie, to pisz do CRC/wiggle, gorsze rzeczy w pracy mam do mierzenia, więc Twoje zapytanie (oficjalnie) również trafi do mnie :), niestety wymagana droga służbowa.
Mod Team Puklus Napisano 7 Sierpnia 2018 Mod Team Napisano 7 Sierpnia 2018 1 godzinę temu, car13many napisał: hamulec działa płynnie. Nie wątpię ale sam jej kolor zdradza fakt iż jest to jak się mawia "rust friendly". CO za tym idzie bardzo szybko może przestać działać ładnie, choć wcale nie musi. Wracając do samego hamulca, poszukać należy zacisków z rowerów czasowych, triatlonowych. Są one w mojej opinii najbardziej znienawidzonymi hamulcami w rowerach szosowych, z racji na czasami nawet kilkugodzinne regulacje. Oczywiście wszystko zależy od konkretnego przypadku.
car13many Napisano 8 Sierpnia 2018 Autor Napisano 8 Sierpnia 2018 @Puklus - szybka korozja linki to chyba kolejna wada tak montowanego hamulca. Przejrzałem pozostałe i są w stanie "sklepowym" 8 godzin temu, MMMAAACCC7 napisał: Pisz do sklepów, może ktoś Ci pomierzy. A jeśli nie, to pisz do CRC/wiggle, gorsze rzeczy w pracy mam do mierzenia, więc Twoje zapytanie (oficjalnie) również trafi do mnie :), niestety wymagana droga służbowa. Zmierzę wieczorem obecny rozstaw hamulca i rozstaw preferowany. Dzięki za radę.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.