TomaszU84 Napisano 3 Sierpnia 2018 Napisano 3 Sierpnia 2018 Witam. To chyba nie jest normalne? Jeszcze kilka lat temu dostałem rower z kilkoma pierdołami do wkręcenia, ale o nie łączeniu blokady z amorem nie słyszałem. Marka: Cube, amor RockShox Recon Silver TK SoloAir, PopLoc, 100mm Rock Shox. Ma ktoś jakiś filmik instruktażowy? Czy biec do serwisu...?
TomaszU84 Napisano 3 Sierpnia 2018 Autor Napisano 3 Sierpnia 2018 Najpierw chce sie skontaktowac ze sprzedawca zeby pokryl koszty operacji, niestety nie odbiera
dorota57 Napisano 3 Sierpnia 2018 Napisano 3 Sierpnia 2018 Ja bym napisał do przedstawiciela marki na Polskę, opisał usterkę i brak kontaktu z serwisem.
Fenthin Napisano 3 Sierpnia 2018 Napisano 3 Sierpnia 2018 Żeby była jasność. Masz rower, w tym rowerze amortyzator oraz manetkę blokady, ale linka do blokady nie jest pociągnięta? Czy manetki w ogóle nie masz? Czy też może dostałeś widelec z pokrętłem na koronie, nie dostosowany do blokowania z kierownicy?
TomaszU84 Napisano 3 Sierpnia 2018 Autor Napisano 3 Sierpnia 2018 Mam blokadę na kierownicy i amor do którego nie dochodzi linka zwisająca z blokady.
Fenthin Napisano 3 Sierpnia 2018 Napisano 3 Sierpnia 2018 Czyli jest cały komplet? Pozostaje ustawić manetkę w pozycji otwartej, obrócić niebieskie pokrętło blokady przeciwnie do ruchu wskazówek zegara aż poczujesz opór, przełożyć przez nie linkę, zamocować ją śrubą, odciąć nadmiar i zabezpieczyć końcówkę linki przed rozwarstwianiem. I wizualnie: https://www.youtube.com/watch?v=6eW-5A2wbbc
TomaszU84 Napisano 3 Sierpnia 2018 Autor Napisano 3 Sierpnia 2018 Ale jaja, zrobione! Dziękuje, właśnie takiego instruktażu potrzebowałem :-D
TomaszU84 Napisano 3 Sierpnia 2018 Autor Napisano 3 Sierpnia 2018 A propos, nie mam pompki do amorka, ile taka usługa kosztuje? Warto kupić taką we własnym zakresie? Waże 115kg, mogę go odpompować w poniedziałek czy muszę to zrobić jak najszybciej?
Mod Team michuuu Napisano 3 Sierpnia 2018 Mod Team Napisano 3 Sierpnia 2018 W szanującym się serwisie dmuchną za dziękuję. Ale zanim znajdziesz swoje ustawienia to prób może być kilka więc warto mieć swoją pompkę. A i dopompowywać/sprawdzać ciśnienie może będzie trzeba.
Bojkow Napisano 3 Sierpnia 2018 Napisano 3 Sierpnia 2018 5 godzin temu, dorota57 napisał: Podjedz do serwisu! raz byłem w serwisie, chcieli 15zł za założenie przedniego koła na widelec, myślałem że się pomyliłem i że jestem w ASO XD
Biesz766 Napisano 3 Sierpnia 2018 Napisano 3 Sierpnia 2018 Tak samo bym zrobił i krzyknął za to 15 zeta jak nie więcej, bo ktoś chyba sobie jaja robi idąc do serwisu po założenie koła przedniego na widelec.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.