Skocz do zawartości

[Blokada na kierownicy] w nowym rowerze nie połączona z amortyzatorem.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

To chyba nie jest normalne? Jeszcze kilka lat temu dostałem rower z kilkoma pierdołami do wkręcenia, ale o nie łączeniu blokady z amorem nie słyszałem. Marka: Cube, amor RockShox Recon Silver TK SoloAir, PopLoc, 100mm Rock Shox.

Ma ktoś jakiś filmik instruktażowy? Czy biec do serwisu...?

Napisano

Żeby była jasność. Masz rower, w tym rowerze amortyzator oraz manetkę blokady, ale linka do blokady nie jest pociągnięta? Czy manetki w ogóle nie masz? Czy też może dostałeś widelec z pokrętłem na koronie, nie dostosowany do blokowania z kierownicy?

Napisano

A propos, nie mam pompki do amorka, ile taka usługa kosztuje? Warto kupić taką we własnym zakresie?

Waże 115kg, mogę go odpompować w poniedziałek czy muszę to zrobić jak najszybciej?

• Mod Team
Napisano

W szanującym się serwisie dmuchną za dziękuję.

Ale zanim znajdziesz swoje ustawienia to prób może być kilka więc warto mieć swoją pompkę. A i dopompowywać/sprawdzać ciśnienie może będzie trzeba.

Napisano
5 godzin temu, dorota57 napisał:

Podjedz do serwisu!

raz byłem w serwisie, chcieli 15zł za założenie przedniego koła na widelec, myślałem że się pomyliłem i że jestem w ASO XD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...