techmatPL Napisano 2 Sierpnia 2018 Napisano 2 Sierpnia 2018 dzień dobry mam pewien problem z hamulcami działają one w miarę dobrze ale tak strasznie piszczą!! Dzisiaj wieczorem przejechałem się po osiedlu i obudziłem chyba cały blok czy ma ktoś może poradę jakąś jak to naprawić?? za każdą odpowiedź dziękuję
seraph Napisano 2 Sierpnia 2018 Napisano 2 Sierpnia 2018 Ogólnie rada na piszczące hamulce obręczowe jest taka, żeby klocki przestawić tak, aby ich przód był minimalnie bliżej obręczy niż tył. Najlepiej to przy ustawianiu podłożyć pod tył klocka złożoną kilka razy kartkę, albo kartonik - różnica ma być mniejsza niż milimetr i obręcz łapana "w klin" nie powinna piszczeć. Warto też obręcz odtłuścić. Jeśli regulacja nie pomoże to zmiana klocków na miękkie może coś zmienić, ale czasem jazgot wynika niestety z braku sztywności widełek lub całego układu hamulcowego i mamy problem nie do usunięcia praktycznie.
techmatPL Napisano 2 Sierpnia 2018 Autor Napisano 2 Sierpnia 2018 ok spróbuje jutro zrobić to co mówisz dziękuję za pomoc
remover Napisano 3 Sierpnia 2018 Napisano 3 Sierpnia 2018 Karty plastykowe dobrze się sprawdzają zamiast kartki.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.