Kubsde Napisano 2 Sierpnia 2018 Napisano 2 Sierpnia 2018 Witam Mam 180 cm wzrostu i szukam roweru do jazdy po mieście jak i czasem po terenie (raczej rzadko). Na oku mam kellysa whip 10 2018 albo używanego whipa 30. Na rowerze będą wykonywane podstawowe triki, np. wheelie, bh, manual. Aktuanie jeżdżę na krossie hexagon x1 z 2015 roku. Ważę 67 kg. Również biorę pod uwagę używane rowerki
Biesz766 Napisano 2 Sierpnia 2018 Napisano 2 Sierpnia 2018 1 godzinę temu, Kubsde napisał: bh ciekawe ile BH przeżyje XCT.
Brombosz Napisano 2 Sierpnia 2018 Napisano 2 Sierpnia 2018 Oj tam. Przynajmniej ma gościu świadomość czego potrzebuje i wie, że za 2k to nie poszaleje. Ja w tej cenie bym szukał używki, np: https://www.olx.pl/oferta/opis-kross-sign-ds-stunt-mtb-4x-freeride-fr-dual-dirt-street-CID767-IDwO13P.html#9fe2e86cda ... i ją doinwestował z czasem. Nowego Whipa 10 też byś musiał usprawnić aby trochę podziałał. Taka porada jeszcze - zanim coś kupisz, obadaj na żywo z osobą dorosłą.
Brombosz Napisano 2 Sierpnia 2018 Napisano 2 Sierpnia 2018 No i? Może mieszka tam wujek? Albo ojciec e-kolegi se Steama? Zawsze się czegoś czepisz, nawet nie mając powodu? edit: Poza tym to był tylko przykład.
Biesz766 Napisano 2 Sierpnia 2018 Napisano 2 Sierpnia 2018 Czepiam się ? Pewnie tak uzna każdy kto na odje...kę robi wpis i ma w poszanowaniu treść, bo liczy się aby coś klepnąć i tyle. Ile przykładów podają na forum użytkownicy, to zawsze jest info i nacisk: jedź i zobacz bo temu co pisze się nie wierzy. A Ty wywalasz ogło bez pytania z jakiego rejonu jest pytający, aby choć zawęzić szukanie. Morze jest za szerokie i za głębokie.
Gość Napisano 2 Sierpnia 2018 Napisano 2 Sierpnia 2018 Nie wiem co miałeś na myśli, ale walnąłeś taki bełkot że nie bardzo wiadomo co co Ci chodzi...
Kubsde Napisano 2 Sierpnia 2018 Autor Napisano 2 Sierpnia 2018 2 godziny temu, Brombosz napisał: Nowego Whipa 10 też byś musiał usprawnić aby trochę podziałał. a co myślisz o whipie 30?
Brombosz Napisano 2 Sierpnia 2018 Napisano 2 Sierpnia 2018 7 godzin temu, Kubsde napisał: a co myślisz o whipie 30? Jeżeli pytasz o nowy to nie mam zdania na temat piast i obręczy, które powinny być w takim rowerze wytrzymałe. Amortyzator RST Dirt to już pólka wyżej niż Suntour XCT i twoja waga nie powinna mu zaszkodzić. Żeby wszystkiego rodzaju ewolucje po miejskich słupkach, murkach i ściankach były bezpieczne to trzeba czegoś więcej niż shimanowskie hudrauliki M315, a kokpit Hussefelta w zupełności wystarczy. Reszta to już raczej kwestia preferencji. Co do używek to jak ze wszystkimi innym - wszystko zależy od stanu poszczególnych części. Gdybyś był skłonny zrezygnować z tylnej przerzutki i skupił się głownie na jeździe street, to wydaje mi się, że Dartmoor ma lepszą ofertę, jak i wyższe ceny. A koledze @Biesz766 napiszę tylko, że rowery do streetu/dirtu używają z reguły osoby młode, które bardzo często chęć zysku przekładają ponad uczciwość i naiwnością byłoby zamówienie takiego roweru bez wcześniejszego sprawdzenia. Resztę zarzutów co do moich wypowiedzi pozwolę sobie olać.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.