Gość Napisano 31 Lipca 2018 Napisano 31 Lipca 2018 Cześć. Gdzieś w połowie czerwca wymieniałem linki i pancerze - na Jagwire LEX-SL. Nie powiem, działało to ok, ale po 1500 km tylna przerzutka sprawia problem i jest to bankowo wina właśnie linki/pancerza. Rower przełajowy wykorzystywany jako szosa (obecnie jakieś 90%) lub gravel w zależności od tego, na co przyjdzie mi ochota. Klamki RS685, przerzutki: przód CX70, tył 6800 SS. Co będzie dobrze wybrać? Nieco poszperałem po sieci i Jagwire ma jednak średnie opinie, to co mam zdaje się tylko potwierdzać problemy po pewnym czasie - poza LEX-SL jest jednak i Pro czy Road Elite, może warto ich spróbować? Ewentualnie gotowy komplet Shimano SP41 który ponoć jest bardzo poprawny... tylko że tam znów może schodzić teflon i zapychać pancerz. Zależy mi przede wszystkim na świętym spokoju przez jak najdłuższy czas, na jesień na pewno wiecej będzie jazdy po lesie niż obecnie.
rzezniol Napisano 31 Lipca 2018 Napisano 31 Lipca 2018 Teraz, lukasamd napisał: Zależy mi przede wszystkim na świętym spokoju przez jak najdłuższy czas To zrób pełne pancerze. Zakładałem do mojego gravela ostatnio zestaw Jagwire na pancerzach LEX-SL i CGX-SL (zestawy Universal Sport) Tyram tym w suchym, w ulewnym deszczu, po asfalcie, w piachu, błocie ... nie zauważyłem nic ... nula ... zero aby się coś pogorszyło w działaniu. Pozdrawiam
Gość Napisano 31 Lipca 2018 Napisano 31 Lipca 2018 A zestaw SP41 ale bez teflonu, byłby dobrym wyborem? Dopiero teraz się zorientowałem że można kupić przynajmniej trzy rodzaje: - Wersja bez teflonu i bez uszczelnionych końcówek - Wersja bez teflonu i z uszczelnionymi końcówkami -> i w to bym celował - Wersja z teflonem (optislick)
rzezniol Napisano 31 Lipca 2018 Napisano 31 Lipca 2018 Miałem kiedyś zestaw SP41 (XTR) przerzutkowy w wersji "full". Rzeczywiście teflon się łuszczył, uszczelnione końcówki to były gumki zakładane na noski. Na tych gumkach da się fajnie zbudować "pełny" pancerz za pomocą koszulki termokurczliwej. Jak występuje w wersji z linkami bez teflonu to można się pokusić. Co do LEX - SL nie mogę się zgodzić że robi opór na lince ... Mam to w pełnym pancerzu gdzie końcowy odcinek robi prawie "nawrotkę" do podparcia w przerzutce i do tego przerzutka ze sprzęgłem. W takiej konfiguracji powinienem poczuć ten opór a go nie czuję ... Pozdrawiam
Biesz766 Napisano 31 Lipca 2018 Napisano 31 Lipca 2018 Panowie, w takim razie reasumując jakie końcówki do pancerza linki przerzutki 4 mm ? Mam na tą chwilę: - linka przerzutki PROX nierdzewna szlifowana - pancerz przerzutki CLARKS z teflonem i zastanawiałem się w jakie to końcówki zaopatrzyć, żeby chociaż sezon wytrzymało. Myślałem o tych:
Biesz766 Napisano 31 Lipca 2018 Napisano 31 Lipca 2018 Pancerze i linki mam, nad końcówkami myślałem tylko i wybrałem te co Ty wkleiłeś link. Dzięki / wymiana i tak na jesien, jak się zacznie deszczowo, bo póki co daje radę to co jest /
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.