Skocz do zawartości

[Amortyzator] Jaki najlepszy amortyzator 160mm do 200mm do 1100zł +/- ?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Siemka potrzebuje jakiś fajny amortyzator na koła 26 do 1100 zł +-. Najważniejsze by miał conajmniej 160mm skoku. A i czy jest sens brać amortyzator 200mm do jazdy po mieście i czasem skakaniu po lasku? Oczywiście używany może być!

Napisano
  W dniu 17.07.2018 o 14:20, sknytzs napisał:

A i czy jest sens brać amortyzator 200mm do jazdy po mieście i czasem skakaniu po lasku?

Rozwiń  

Do takich zastosowań to 100mm...

Jaką masz ramę że chcesz pchać tam coś takiego?

Napisano

A jaką masz ramę, w sensie skok ramy? Przyjmie amor 160mm i więcej?

Do jazdy po mieście i skakania wystarczy Ci 100mm np. RS circus, DJ 3 albo inny.

A z polecanych to wszystko co znajdziesz w tej cenie na olx w dobrym stanie :) Ostatnio widziałem RS Pike RT za 1300 ale nie wiem jak wyglądał na żywo.

Napisano

Jeszcze ramy nie mam bo dopiero będe kupował, więc jak panowie znają jakąś fajną z damperem i pod tego amora to można też pisać ale najbardziej to myślę o giant glory(jakąś starszą ) lub iron horse sunday elite. (też  do 1100zł +-)

Napisano
  W dniu 17.07.2018 o 14:49, sknytzs napisał:

giant glory

Rozwiń  

Nie kupisz tej ramy za 1100 zł +/-. Z tego co widziałem to z 2k nie schodzą.

Z ciekawości jaki masz budżet na całość ?  Bo coś mi się wydaje, że nie wiesz dokładnie co za ile i może się okazać, że lepiej kupić używkę z 2012-2014

Napisano

Tak, bez dampera.

Dokładnie, też gdybym kupował full-a to używka, bo składać się nie opłaca: rama 2k, amory z 1,5k, osprzęt 900 min., hample z 500 min i masz już 5k ( na używanych częściach ) a gdzie reszta ?

Za 5-6k widziałem ładne i zadbane fulle.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...
Forumrowerowe.org korzysta z plików cookies
Prosimy o zapoznanie się z naszą polityka prywatności, w której informujemy o naszych zaufanych partnerach oraz o tym, czym są pliki cookies, pamięć podręczna przeglądarki, w jakich celach i jak je wykorzystujemy, a także jak nimi zarządzać i czyścić. Klikając 'Zaakceptuj' - wyrażasz zgodzę na korzystanie z pamięci podręcznej przeglądarki - plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach marketingowych, umożliwiając jednocześnie wyświetlanie na Twoim urządzeniu reklam dostosowanych do Twoich potrzeb oraz zainteresowań. Zapoznaj się z pełną treścią zgody klikając w link Ustawienia.