Skocz do zawartości

[opony] Duro Moe Joe 35c zwijane. w teren? - > opinie

hanus

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć szukam opon do przełaja co myślicie o oponie Duro moe joe? https://allegro.pl/opona-duro-moe-joe-700x35c-cx-zwijana-380g-i6592220804.html#thumb/1

Do tego fajna waga 380 g
 Opona miałaby być tylko do lasu. Bieżnik da radę na błoto, ziemię korzenie i szutry? Czy szukać czegoś innego? Znalazłem te oponki za 56zł co za zwijane gumy jest bardzo spoko ceną, tylko zastanawiam się, czy bieżnik będzie spoko w warmińskich lasach... Co myślicie? A może polecacie jakąś fajną niedrogą lekką oponę typowo w teren? 35/38c?

Bieżnik opony na zdjęciu 

cxm-ddemo09-p1010051-jsiss.jpg

Napisano
14 minut temu, hanus napisał:

A może polecacie jakąś fajną niedrogą lekką oponę typowo w teren? 35/38c?

Przyjrzyj się Conti AT Ride. Formalnie to niby 42c ale w praktyce na obręczy 19mm wewnątrz wychodzi 38mm. To taka tańsza i szersza wersja Cyclocross Kinga. Drutówka to jakieś 55-60zł/szt, zwijana koło 85zł.

Napisano

Mam wąskie obręcze 15mm, więc 42c będzie za dużo. Po za tym chcę jakieś zwijane opony, żeby nieco wagi zbić. A bezdętek niestety na tych obręczach nie zrobię :-/

Napisano

No toż Ci napisałem, że nawet na dość szerokich jak dla takich opon obręczach realna szerokość wychodzi 38mm :) Conti oszukuje na wymiarach jak diabli, w innej ich oponie mam to samo - na papierze 42, a w naturze 37-38mm... Wersja zwijana też jest.

Jak chcesz to mogę wieczorem zamieścić zdjęcie tej gumy na wspomnianej obręczy z pomiarem szerokości suwmiarką.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...