boruke Napisano 2 Czerwca 2018 Napisano 2 Czerwca 2018 Witam, Posiadam rower Unibike Crossfire i zaczął mi nie miłosiernie stukać suport MECHANIZM KORBOWY SHIMANO ACERA T3010 / 48X38X28T / OSŁONA SUPORT TH / 7420ST-S / ŁOŻYSKA MASZYNOWE / PODWÓJNE USZCZELNIENIE PRZERZUTKA PRZEDNIA SHIMANO ACERA T3000 PRZERZUTKA TYLNA SHIMANO ALIVIO M4000 SHADOW DŹWIGNIE PRZERZUTEK SHIMANO ALTUS M310 WIELOTRYB SHIMANO ACERA HG200-9 / 11-34T ŁAŃCUCH KMC X9 Rok temu wymieniłem z tego samego powodu suport na Suport Accent BB-40 124,5 mm/68 i trzy dni temu zaczął mi stukać jak słychać na filmiku. Mógłby mi ktoś doradzić na jaki osprzęt wymienić żeby można było pojeździć trochę ? Szukałem Deore na allegro.pl ale wszystkie są dwu zębatkowe na 10 z tyłu (a ja posiadam 9) i nie mam zielonego pojęcia czy to by coś przeszkadzało. Planuje budżet około 300zł Z góry dziękuje
Dokumosa Napisano 2 Czerwca 2018 Napisano 2 Czerwca 2018 Dziesiątkowa korba będzie działać poprawnie z napędem 9s. Potrzebujesz korby trekingowej a pewnie szukałeś w MTB. Ze współczesnych deore to FC-T6010. Być może gdzieś uda Ci się kupić tą korbę z łożyskami do 300.
hawer13 Napisano 3 Czerwca 2018 Napisano 3 Czerwca 2018 Kolega miał też taki problem a okazało się to że tylne koło na "motylku" trzeba było poluzować i zacisnąć na nowo z lekko większą siłą. Problem zniknął. Ja znowu miałem problem z suportem i u mnie pomogła wymiana na inny. Spróbuj wpierw z tylnym kołem.
boruke Napisano 3 Czerwca 2018 Autor Napisano 3 Czerwca 2018 To na bank suport, jak złapie korbe z dwóch stron i zacznę ja wyginac mocno to jest taki minimalny skok i strzał tego dźwięku. Choć początkowo luzow zero się wydaje.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.