kallor Napisano 28 Maja 2018 Napisano 28 Maja 2018 Cześć, Planuję wymianę roweru na coś lżejszego. Aktualnie jeżdżę na Kands Maestro w którym de facto została tylko rama i przerzutki (sztywny amor, lżejsze koła -> rower waży ok 13kg). Jeżdże ok 4-7tys km rocznie trasy asfalt/ścieżki rowerowe/teren 80/15/5. Wymagania: - brak amortyzatora - mocowania pod bagażnik (2-3 razy do roku wrzucam sakwy a często do bagażnika przypinam plecak) - niska waga 9-11 kg - możliwość założenia opon 35c (takie mi najbardziej odpowiadają) - wytrzymałość (ważę ok 90kg + 3-10 kg bagażu) - czasem wjeżdżam na krawężnik / chodnik / lekki teren więc kolarka odpada - prosta kiera / baranek (chyba mi to obojętne chociaż na baranku nigdy nie jeździłem - budżet 1500-2500 zł (może być używany) - wygodna pozycja (np do kilkugodzinnych wyjazdów) Moje propozycje: Używany ale z fajnym osprzętem Giant, https://www.olx.pl/oferta/rower-giant-escape-rx-szosa-kolarka-miejski-urban-carbon-CID767-IDtIQuN.html#2a0e47ff66 Triban 520 Macie jakieś inne propozycje?
bardok206 Napisano 28 Maja 2018 Napisano 28 Maja 2018 Ok 2700 romet aspre. Na Tt masz filmik dobrerowery pl, i jest prezentacja roweru.
kallor Napisano 29 Maja 2018 Autor Napisano 29 Maja 2018 A jak do tego Rometa mają się moje propozycje? 2700 to trochę wykracza poza mój budżet.
bardok206 Napisano 30 Maja 2018 Napisano 30 Maja 2018 Ale cena rometa myślę że jest jeszcze do negocjacji. Jak zjeżdżasz z drogi to to opony 25 c oraz 28c w podanych rowerach przez ciebie to będzie udręka. Ja ostatnio kupiłem szosowe opony do mojego gravela. Zrobiłem 100 km i powiedziałem nigdy więcej. Komfort = 0. A opory toczenia między np schwalble mundial pompowanymi do 6 barów praktycznie się nie różniły. Opis gianta brak słów. Dwa zdania i nic. Tam musisz wziąć pod uwagę wymianę jeszcze całego napędu i inne ukryte koszta. A co nowy rower to zawsze nowy. CO do tribana to fajnie że ma sorę tutaj plus, pytanie jakie wejdą szersze opony. wiele ludzi narzekało na te standardowe opony. Kaseta i przełożenia masz typowo szosowe, wiec jak przyjdzie jeździć w teranie i będzie trochę górek a nie masz porządnej łydy to będzie ci ciężko.Dowiedz się jaki rabat dostaniesz w romecie i też jakie opony wchodzą maksylnie do tribana(kasete też można zmienić) i wtedy podjąć decyzję. A co do wytrzymałości pamiętaj że niska waga i wytrzymałość w tym przedziale cenowym rzadko idzie w parze
remover Napisano 30 Maja 2018 Napisano 30 Maja 2018 Budżet jest OK na fitnessa. Zaczynając od Al-Al - najtańszy Romet Mistral Urban za 1300 z allegro, Kross Seto, Pulso 1.0, są kilka nie zbyt lekkich modeli na Alfine - Medano Vanity cos tam, Inzai. Są tez modeli Al-stal - tani Speeder 20v, Marin Fairfax SC1. W okolicach 2k zaczynają się bardziej sensowne Al-carbon - Triban 520fb, Speeder 100. Za 2.5 jest też Marin Muirwoods, który nie jest zbyt lekki, bo CrMo, ale jest superfajny (IMO). Ale jak to z finesami jest, to może być problem z mocowaniem na bagażnik (Muirwoods ma :)). Natomiast ceny gravelów dopiero się zaczynają powyżej 2.5k. Poniżej jest tylko Romet mistral cross, który jest przelajem z cienkimi oponami i bez mocowania na bagażnik. Najbliżej budżetu i wymagań jest chyba Marin Nicasio. Aspre jw jest całkiem OK, ale jest prawie niedostępny i sądząc z wypowiedzi przedstawiciela Rometa na tym forum tak ma zostać.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.