Skocz do zawartości

[koła] do 700zł

lukashs

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

szukam porzadnych kół do XC, najlepiej zeby były w miare lekkie i podstawa, wytrzymałe!

kwota która dysponuje to + - 700 zł

prosze o pomoc:)

z góry dziekuje :)

• 1 rok później...
Napisano

Witam, już poraz kolejny potrzebuje waszej pomocy, z tego względu że mam już cały napęd, a w nastepnym tyg dojdzie do mnie rama (Tormenta), to w przyszłosci tj. za jakis miesiac, planuje wymiane koł.

Teraz troche o wymaganiach:

Bede jezdzil: las, podjazdy, no i wszytsko co sie znajdzie:P ale 0 skokow, no moze zjazd z kraweznika.

moja waga to ~60kg, moze za jakis czas przytyje do 66 (mam taka nadzieje), no ale to nadal mało, wiec myśle ze uda sie cos konkretnego złozyc za tą cene.

Chciałbym jakies obrecze, z dodatkami czerwonego... wiadomo, łanie bedzie sa komponować rama Tormenta + czerwone obrecze ;)

Koła, pod tarczówki, bo za jakis czas też planuje wymiane.

Mam, nadzieje ze mi cos doradzicie, bo jestem kompletnie zielony w tych sprawach.

Pozdrawiam, i czekam na pomoc.

Gość R3surrection
Napisano

mam mavic crossland przebieg 100km miesięczne srebrne pod dętki tubeless vki centerlock na sprzedaż za 600zł , przemyśl, koła niezniszczalne do xc.

Napisano

co powiesz na taki zestaw :rolleyes:

Przód.

Piasta 140,00 zł 230g XT 2008 CENTERLOCK

Szprychy 89,60 zł 140g Dt revolution

Nyple 13,00 zł 10g alu

Obręcz 89,00 zł 404g Mach IV

Tył

Piasta 101,00 zł 340g XT 2008 CENTERLOCK

Szprychy 89,60 zł 140g Dt revolution

Nyple 13,00 zł 10g alu

Obręcz 89,00 zł 404g Mach IV

cena: 624,20 zł waga:1678

Ceny znajdowałem na różnych stronach, ale mogę się założyć, że można taniej :)

a dolicz do tego wysyłki i koszt zaplecenia. Wyjdzie pod 700zł

Gość R3surrection
Napisano

waga to nie wszystko :)

• 2 tygodnie później...
Napisano

nikodem - To byłby świetny zestaw wagowo, ale strasznie lekkie Ci te piasty wyszły - chyba policzone bez zacisków :)

Ale i tak waga ładna wyjdzie.

Ehh, czemu te mach'e są na 36 szprych.. I czy aby na pewno 404 to waga realna?

Napisano

Obręcze DT 4.2d/4.1 [tych drugich coraz to mniej]

Piasty XT '08 [choć nie mają dobrej opinii to ja będę składał na nich koła... najwyżej się "przejadę" na tym :)]

Szprychy Revo 2.0-1.5-2.0 [przód], 2.0-1.8-2.0 [tył]

Nyple DT alu złote [np.] :P

W bikestacji równo 790zł [jeżeli chcesz zwykłe ,nie kolorowe ,to -30zł].

Ten zestaw [jak to w bikestacji podają] waży 1610g!

Za taką cenę nic lżejszego i lepszego nie złożysz ,a prędko tego nie zajeździsz :).

BTW.

Sam takie koła zakupię lecz myślę czasami o wyborze innych piast.

Obręcze p/t DTswiss 450 32otw.

Szprychy Competition black 64szt.

Piasty p/t DTswiss 370 CenterLock 32otw.

Jeszcze taki zestaw znalazłem za równe 799.

Napisano

Przyłączam się do tematu. szukam kółek do lekkiego XC .Czasami wypady w góry bez ostrych zjazdów czy czegoś podobnego. Gdy nie mam czsu na góry to trenuję w mieście i na ubitych ścieżkach w lesie. Aktualnie mam AirLine One na piastach Deore... i szukam czegoś co lekko sie toczy i jest wytrzymałe. Dodam że pod v-ki. Cena też tak max 700 zł.

myślałem nad crossridami mavica , ale sam nie wiem czy dobry wybór.

Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Napisano

@Mordiz wybierz zestaw który podałem jako pierwszy [xt/4.2/revo]. W zamian za revo weź np.: comp ,cena spadnie do 700zł waga wzrośnie trochę.

Napisano
No nie wiem czy piasty XT będą wytrzymałe. Kilka osób miało z nimi problemy.

Zawsze można kupić starsze roczniki które są bardzo wytrzymałe.

Napisano
Obręcze DT 4.2d/4.1 [tych drugich coraz to mniej]

Piasty XT '08 [choć nie mają dobrej opinii to ja będę składał na nich koła... najwyżej się "przejadę" na tym :P]

Szprychy Revo 2.0-1.5-2.0 [przód], 2.0-1.8-2.0 [tył]

Nyple DT alu złote [np.] :P

W bikestacji równo 790zł [jeżeli chcesz zwykłe ,nie kolorowe ,to -30zł].

Ten zestaw [jak to w bikestacji podają] waży 1610g!

Za taką cenę nic lżejszego i lepszego nie złożysz ,a prędko tego nie zajeździsz :P.

Odnośnie zajeżdżenia tego zestawu, to można bardzo szybko, bo po jakiś 100km już wystarczy, a odnośnie ceny, to mylisz się, bo zawsze można poskładać taniej niz bikestacja a do tego nie ryzykuje się tak, jak w bikestacji :] Na poparcie moich słów opinie użytkowników kół składanych u nich http://www.forumrowerowe.org/kolo-nowe-kol...rae-t39513.html (a Ecia wie co pisze :] ). Ja bym był za opcją wydania trochę więcej, ale zapewnienia sobie świętego spokoju i poskładania kół w pełni na DT. Pozdrowerek ALL :)

• 2 tygodnie później...
Napisano

100km? Chyba żartujesz :) Da się jeździć na Deore, da się na makrokeszu, a wyczynowe XT to wylajtowany kexior i padną po 1-2 przejażdżkach?? Straszne :/

Czyli żeby pojeździć sezon, to trzeba kupić XTR albo DT :)

A serio, bez przesady, nie każdego stać na DT. A XT07 chyba da radę..

Napisano
miku - możesz zarzucić linka :)? Bo tak szukam w googlach - i znajduję tylko obręcze..

Kupiłem w CR, jeszcze niedawno mieli teraz niestety już ich nie widzę. Może zadzwoń do nich i zapytaj. Dałem dokładnie 599 zł w promocji.

Koła są w następującej konfiguracji:

- piasty DT Swiss Onyx Disc

- szprychy DT Swiss competition 2.0/1.8/2.0

- obręcze DT Swiss X455

Napisano

na razie nie kupuję, ale bym chętnie porównał, tylko właśnie nie bardzo jest gdzie sprawdzić normalną cenę nawet.. Dzięki za info :D

Wprawdzie obręcze i szprychy wagowo nie powalają, ale te piasty są warte 2/3 ceny kół.. Nieźle.

Jeśli nie kierować się wagą, a solidnością, to w promocyjnej cenie niezły bestseller :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...