stefan2810 Napisano 1 Maja 2018 Napisano 1 Maja 2018 Jakiś czas temu zakupiłem Gazelle, do wymiany jest suport. Widzę że ramiona są na kwadrat. Rowery typu XC znam ale z taką Gazellą pierwszy raz mam kontakt. Nie wiem jaka szerokość bo od strony napędu mam osłonę na łańcuch i nie mogę zmierzyć. Jaki suport kupić? To jest chyba osłona suportu, ją się ściąga?Jak ona się trzyma? Ktoś miał z takimi klasykami do czynienia?
Jermak Napisano 1 Maja 2018 Napisano 1 Maja 2018 witam prawdopodobnie sa tylko wciskane na jakis zatrzask Jesli nie wkrecone
TheJW Napisano 1 Maja 2018 Napisano 1 Maja 2018 Próbuj zbić zaślepki młotkiem i szerokim wkrętakiem. Jeśli nie idzie - użyj większego młota. Te osłony i tak nie będą pasować do nowego suportu. Jaki suport kupić dowiesz się po wykręceniu obecnego. Potrzebujesz trzech informacji: szerokość mufy, długość osi suportu (jeśli nie wymieniasz korby) i rodzaj gwintu (angielski lub włoski).
stefan2810 Napisano 1 Maja 2018 Autor Napisano 1 Maja 2018 Dobra to widze że stary suport muszę wymontować, myślałem że da się na podstawie zdjęć coś powiedzieć.
TheJW Napisano 1 Maja 2018 Napisano 1 Maja 2018 @Imar Łooo Panie...a idź Pan w ch*&# z takimi wynalazkami.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.