Skocz do zawartości

[suport] Giant Bouldger 550 - Wymiana suportu a przerzutka

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Teraz, SoloTM napisał:

Korba którą masz FC-CT91 38/32/24  jest pod suport 121 mm. Tylko w opisie suportu jest zaznaczone, że dla mufy 73 mm i dlugości 121.  Teraz sam nie jestem pewien czy długość mufy wpływa na długość osi, może @Tatanka wie?  Bo skoro założyłeś 122 mm do starego zestawu czyli korby i przerzutki którą miałeś i nie chciało chodzić? Hmm..

oryginalnie mam oś 116 na mufie 68. Czyli by wychodziło że to jest troszke coś nnego niż FC-CT91 które jest w/g Ciebie na 73. Ale to w sumie nie ważne - poprostu kupuje nową korbe na 122 i ew. nową przerzutke jeśli nowa korba będzie miała większy blat niż 38

Napisano

Dali suport 116 bo mufa jest 68 mm i masz linię łańcucha 47,5. Już kumam. Ok. Najlepiej będzie jak zrobisz tak jak napisałeś. Korba na z blatem 42  i nowa przerzutka.

Jeśli zostawisz stary łańcuch, to może być trochę za krótki ;) Będziesz musiał uważać, żeby mając na blacie 42 z z przodu - z tyłu nie przerzucać na większe koronki ;)

Napisano
Teraz, SoloTM napisał:

Jeśli zostawisz stary łańcuch, to może być trochę za krótki ;) Będziesz musiał uważać, żeby mając na blacie 42 z z przodu - z tyłu nie przerzucać na większe koronki ;)

łancuch i kaseta też do wymiany. Przy okazji - który z tych najtańszych z alledrogo tak do 15 zeta rozkuwaczy się nadaje żeby się zaraz nie ułamał jak mój stary  - no chyba że ża te pieniądze nic się nie kupi

Napisano

http://allegro.pl/n074-skuwacz-rozkuwacz-rozpinacz-klucz-do-lancucha-i7222698368.html

Weź ten, ale i tak szybko pęknie ( wygnie się bolec ) natomiast do rozkucia się nada i załóż spinkę na łańcuch.

http://allegro.pl/spinka-kmc-cl-573-do-lancucha-8rz-silver-i7175749046.html

Żeby ją założyć,  będziesz musiał nowy łańcuch skrócić tak ( nowy i tak będzie za długi ) żeby była "mama" i  "mama" końcówki łańcucha z dziurkami. Wtedy palcami założysz tą spinkę i gotowe. Rozpiąć również będziesz mógł bez użycia narzędzi - ręcznie/palcami. ( ułatwia czyszczenie łańcucha - szejkowanie )

Napisano

OK - jeszcze jedno pytanie  - czy dobrze kumam że  ta korba będzie pasować pod oś 122? Ma oznaczenie FC-M2000 i niby jest pod wkład BB-UN100 więc powinno być OK tylko co to znaczy w opisie że jest do 10-rzędowych  - czyli z np kasetą 7 nie będzie pasować?

Napisano

Błąd w opisie.Korba do 3x9.W 3x7 też się sprawdzi.Co do długości osi , to powinno pasować.Przynajmniej tak piszą.

3 godziny temu, SoloTM napisał:

Teraz sam nie jestem pewien czy długość mufy wpływa na długość osi

Nie wpływa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...