Skocz do zawartości

[szosa] B'twin Ultra rozmiar ramy

arbike

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, przymierzam się do zakupu roweru B'twin Ultra 900 Af jednak mam mały problem z doborem ramy. Mam 180cm wzrostu i przekrok 84cm, B'twin zaleca M jednak większość producentów dla takich wymiarów zaleca ramę 55/56cm. Przymierzałem M i L, M wydaje się za krótka, L natomiast ma przekrok na styk i obawiam się że przy dłuższej przejażdżce okaże się za długa. Jakie są wasze doświadczenia?

Napisano

ja mam B'twina 700 AF wzrost 183cm noga 85 i mam rame L i jest ok ,

mowią że podobno lepiej mieć mniejszą ramę niz za dużą ale Ty musisz sam zdecydować na której lepiej się czujesz 

Napisano

Zdecydowanie M, to chyba 55 rozmiar w btwin, a L to 57, chyba. L za duża. Ja mam btwina 540 w L, ale 183wzrostu i 87 przekrok, mostem zmieniłem na krótszy, siodło na maxa do przodu. Realne rozmiary ram sa na stronie brytyjskiej btwina czy dechatlonu, dla roznych modeli roznie to wypada.

Napisano

Posiadam Ultra 940 AF w rozmiarze S wzrost 172 i 83 przekrok , wydawało mi się że będzie mała .

Jeździ mi się bardzo dobrze , nic nie wymieniane tylko dobrze ustawione , kręcę dystanse 100+ bez większych problemów , na twoim miejscu brałbym M , w razie czego zawsze można mostek dać dłuższy .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...