czerepaszka Napisano 13 Kwietnia 2018 Napisano 13 Kwietnia 2018 Cześć, poszukuję kółeczek do XTR RD-M972. Oryginalne kosztują powyżej 90PLN a że do roweru nazbierało się troszkę wydatków to zastanawiam się czy warto wydawać na nie aż tyle, czy też można kupić porządne kółeczka za mniejszą kasę. Jakich kółeczek używacie w XTRach?
Gość Napisano 13 Kwietnia 2018 Napisano 13 Kwietnia 2018 Popatrz na kółka Tacx. Były kiedyś w Decathlonie za 30 zł ale widzę że już ich nie ma. Myślę że zwykłe, podstawowe kółka do 9s będą także spokojnie działały z tą przerzutką.
czerepaszka Napisano 13 Kwietnia 2018 Autor Napisano 13 Kwietnia 2018 Dzięki za odpowiedź, bardzo podniosłeś na duchu mój portfel
Lumperator Napisano 13 Kwietnia 2018 Napisano 13 Kwietnia 2018 Kółka od XT czy SLX działają bez żadnych problemów z tą przerzutką. Plusem kółek XTR jest to, że oba są na łożyskach maszynowych. Przykładowo XT ma jedno maszynowe i jedno ceramiczne ślizgowe. To drugie trzeba czasami odkręcić i przeczyścić. Nie smarować, nie ma sensu.
Mod Team michuuu Napisano 14 Kwietnia 2018 Mod Team Napisano 14 Kwietnia 2018 Miałem niedawno podobny dylemat przy sramowskiej x9. Cena dedykowanych na łożyskach maszynowyxh powalająca więc założyłem podstawowe shimano od jakiejś deore. Działa bez zarzutu, nie widzę różnicy. Nawet jak trzeba będzie częściej zaglądać do tulejek to cena czyni cuda
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.