Szazi Napisano 6 Kwietnia 2018 Napisano 6 Kwietnia 2018 Witam wszystkich. Po sezonie nie wyczyściłem mojego roweru Kross Hexagon V3 z 2008 roku i wstawiłem go do zewnętrznego garażu. Niestety cały napęd jest pordzewiały a już wcześniej się kończył. Muszę zatem wymienić praktycznie cały napęd. Dojeżdżam rowerem codziennie do pracy po około 10 km + sporadycznie jakieś weekendowe wycieczki (w granicach 50 - 100 km). Chcę wydać możliwie jak najmniej, bo nie ma sensu ładowania kasy w ten rower - w przyszłym roku kupię prawdopodobnie nowy, a ten oddam siostrze. Potrzebuję: wkład suportu, korbę, łańcuch, przednią przerzutkę i być może tylną (obecnie mam http://allegro.pl/shimano-rd-m360-przerzutka-tyl-7-8s-acera-cz-i7180010060.html ale muszę w niej na pewno wymienić kółka a nie mogę nigdzie znaleźć takiej z 15 zębami.) Moje propozycje: KorbaWkład suportu Kaseta Łańcuch Przerzutka przednia 1 lub Przerzutka przednia 2 Jeżeli nie uda się ogarnąć tylnej przerzutki to: Przerzutka tylna Co o tym myślicie? Będzie to wszystko pasować? Coś zmienić? Pozdrawiam
dovectra Napisano 6 Kwietnia 2018 Napisano 6 Kwietnia 2018 korbę bym wstawił lepszą, coś najtańszego na octalink
Zindo Napisano 6 Kwietnia 2018 Napisano 6 Kwietnia 2018 Z mojego doświadczenia: proponowałbym przerzutkę przednią nr 1 tam gdzie obejma jest wyżej od "klatki" przerzutki. Mam w 2 rowerach i nie łapią żadnych luzów. Miałem kiedyś taką z drugiego linka i niestety po czasie jak huśtawka (dostała luzu) - może w aktualnych wypustach coś poprawili i jest teraz lepiej niż kiedyś.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.