Skocz do zawartości

[Narrow wide] Naprowadzacz łańcucha dla suportu BB

Pinifarina

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Wyjechałem po raz pierwszy w las z napędem M8000 i łańcuch spada, gdy patyki wkręcą się w korbę. Muszę mieć Chain GUIDE. 

I tu jest techniczny problem. Mam ramę karbonową BB92 i suport nie może mieć podkładki pod press fita. Jak widzę systemy dla naprowadzaczy są oparte na mocowaniu blaszki pod press fita, a dla tego mocowania suportu  już nie może być ponieważ szerokość osi korby jest już wykorzystana w 100% i nie ma miejsca nawet na 2mm rozsuniecie. Kolejny problem to rama jest fulla wiec zwykłą obejma na rurę pionową ramy wypada nie tam gdzie trzeba. Zna ktoś sposób aby to wykonać ? bo ostatecznie to dokleję mocowanie do ramy karbonowej. 

Znalezione obrazy dla zapytania chain guide for bb

Napisano

A otworów na przerzutkę Direct Mount nie masz?

Napisano

Działa? 

Po raz pierwszy patyk wkręcił mi się w kasetę i owinął się do o koła, a łańcuch po nim się ślizgał. Jest to zdarzenie bardzo rzadkie, Drugie zdarzenie to już standard. Patyk poprzecznie dostał mi się pod łańcuch i wszedł pomiędzy zęby blatu i łańcucha przez co spadł. . Jeżeli osłona działa to faktycznie by wystarczyła

Napisano

I tu można się zdziwić bo niekoniecznie do tego służy. Gałąź podejrzewam, że też na tym może zciągnąć łańcuch. Ale będzie utrudnienie w postaci braków zębów. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...