Pinifarina Napisano 31 Marca 2018 Napisano 31 Marca 2018 Wyjechałem po raz pierwszy w las z napędem M8000 i łańcuch spada, gdy patyki wkręcą się w korbę. Muszę mieć Chain GUIDE. I tu jest techniczny problem. Mam ramę karbonową BB92 i suport nie może mieć podkładki pod press fita. Jak widzę systemy dla naprowadzaczy są oparte na mocowaniu blaszki pod press fita, a dla tego mocowania suportu już nie może być ponieważ szerokość osi korby jest już wykorzystana w 100% i nie ma miejsca nawet na 2mm rozsuniecie. Kolejny problem to rama jest fulla wiec zwykłą obejma na rurę pionową ramy wypada nie tam gdzie trzeba. Zna ktoś sposób aby to wykonać ? bo ostatecznie to dokleję mocowanie do ramy karbonowej.
Brombosz Napisano 31 Marca 2018 Napisano 31 Marca 2018 Bo jak masz to takie albo podobne możesz kupić:
Pinifarina Napisano 31 Marca 2018 Autor Napisano 31 Marca 2018 właśnie nie ma w ramie direct mount. Poniżej ta rama. Ostatecznie wykorzystam śrubę wahacza.
Brombosz Napisano 31 Marca 2018 Napisano 31 Marca 2018 51 minut temu, Pinifarina napisał: Ostatecznie wykorzystam śrubę wahacza. Zanim weźmiesz się za ramę to pamiętaj, że rockring może pomóc. Skoro są na SLX to na XT też będą.
Pinifarina Napisano 31 Marca 2018 Autor Napisano 31 Marca 2018 Działa? Po raz pierwszy patyk wkręcił mi się w kasetę i owinął się do o koła, a łańcuch po nim się ślizgał. Jest to zdarzenie bardzo rzadkie, Drugie zdarzenie to już standard. Patyk poprzecznie dostał mi się pod łańcuch i wszedł pomiędzy zęby blatu i łańcucha przez co spadł. . Jeżeli osłona działa to faktycznie by wystarczyła
Brombosz Napisano 1 Kwietnia 2018 Napisano 1 Kwietnia 2018 Po to zostało zrobione to chyba działa. Nie potwierdzę na 100% bo nie jeździłem ale przy swoim M8000 prędzej kupiłbym coś takiego niż kombinował ze śrubą wahacza.
Pinifarina Napisano 1 Kwietnia 2018 Autor Napisano 1 Kwietnia 2018 I tu można się zdziwić bo niekoniecznie do tego służy. Gałąź podejrzewam, że też na tym może zciągnąć łańcuch. Ale będzie utrudnienie w postaci braków zębów.
Pinifarina Napisano 1 Kwietnia 2018 Autor Napisano 1 Kwietnia 2018 dzięki, ale od tego mam sprzęgło w przerzutce.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.