dzidek Napisano 18 Marca 2018 Napisano 18 Marca 2018 Hej. Mam przerzutkę SRAM X0 i przy najniższym biegu kiedy gwałtownie zatrzyma się korbą przy jeździe to łańcuch lata jak oszalały. Poniżej film (sory za pion) https://www.youtube.com/watch?v=3BAWK_7yW1U No i pytanie czy rozwiązaniem jest tylko przerzutka ze sprzęgłem? Nowa piasta z większą ilością zapadek? Rozwiązał ktoś to jakoś inaczej? Osobiście wykańcza mnie to w trakcie jazdy. Pozdrawiam
seraph Napisano 18 Marca 2018 Napisano 18 Marca 2018 A wstydzisz się tej przerzutki, że jej nie pokazałeś nawet na moment? Może masz po prostu za długi łańcuch?
Mod Team michuuu Napisano 18 Marca 2018 Mod Team Napisano 18 Marca 2018 Pokazujesz rower w nienaturalnej pozycji. No i oskarżonej nie widać.
stefanX Napisano 20 Marca 2018 Napisano 20 Marca 2018 Może to być też duży opór na łożysku, uszczelnieniu pomiędzy bębenkiem, a korpusem piasty, lub na mechanizmie zapadkowym (nie wiem jaką masz piastę). Kręcące się koło "zabiera" ze sobą bębenek.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.