Skocz do zawartości

[2000] Romet Orkan 4.0 vs Unibike Viper GTS

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Tez miałem problem z wyborem w tym przedziale cenowym.  Między innymi mialem te dwa rowerki. 

Zadecydował wygląd i wybrałem Orkana bo mi się bardziej podoba.  W tym przedziale cenowym nie ma co liczyć na komponenty z wyższej półki a te na amatorska jazde w zupełności wystarczą w unibike jak i w romecie.

Napisano
26 minut temu, Tatanka napisał:

Romet z tarczówkami na gorszym osprzęcie kontra Viper z v-brake z lepszym napędem.

Dlatego Romet bo ma tarczówki i bardziej mi się podoba. Poza tym myślę, że wielkiej różnicy nie odczujesz na osprzęcie.

Napisano

Rometowy NCX jest wyżej w hierarchii amortyzatorów suntoura niż NVX w Unibiku. Choć na ile ten konkretny jest lepszy to nie wiem.
W razie czego osprzęt można zmienić z czasem, amor też. Ale bez tarczówek bym nie kupował, bo tego się nie dołoży jak rama nie pozwala. Tym bardziej, że taka cena jednak powinna je zawierać.

Napisano

Nawet jeśli rama pozwala na montaż tarczówek to koła już nie.. Myślę że łatwiej z czasem wymienić osprzęt niż hamulce, tym bardziej że napęd i tak szybciej się zużywa niż hamulce. No chyba,że rower będzie służył do jazdy do sklepu po bułki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...