Skocz do zawartości

[Blog] Diodek.pl - o oświetleniu słów kilka

Dziubek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

To zależy. Jak chcesz szersze światło to może Nitecore Tube, z Chin za 15-20 zł do wyrwania, albo body plastikowe. Z aluminum, po kosztach, UKing czy jakoś tak. Ta kosztuje koło 5-10 zł. Też zasilana 1x AAA. Jak będziesz chciał konkretny model tej tanioszki to daj znać, poszukam u siebie jej i podam Ci namiar na konkretną sztukę.

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
Napisano

I już z innej beczki czyli Diodek na YouTube. W formie filmu na pierwszy rzut leci Kompendium Convoy s2+ czyli jeden z najpopularniejszych wpisów na moim blogu.

Na chwilę obecną opublikowane są 3 części :

1. Informacje ogólne o latarkach Conovy Idealny materiał dla początkujących "konwojowiczów"

2. Dostępne kolory latarek Convoy i różnice w starej i nowej wersji Mówię o różnych kolorach s2+ oraz pokazuję czym różni się stara wersja latarki od nowej. S2+ jest rozkładane na tym filmie więc doskonale widać co i gdzie zostało zmienione

3. Zmiana trybów i grup w s2+ Jak zmienić tryb oraz grupę w tej latarce. O ile w podstawowym sterowniku dajecie radę, tak z Biscotti jest ciężko. Ale od teraz to już nie problem :)

Napisano

Tylna lampka rowerowa zasilana 18650 bądź 16340 ? Żaden problem. Wystarczy zmodować s2+. Efekt tego widzicie na filmie w tym wpisie.

Można powiedzieć że jest jak pewna sieć sklepów, powinni jej zabronić ;)

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Mam BLFa juz od dluzszego czasu i jestem bardzo zadowolony. Natomiast co do filmu.., no dziwnie to wyszlo, bo wyszlo jakby obie latarki swiecily tak sobie. U siebie w absolutnej ciemnosci, co widac po poswiacie nnieba u Ciebie to ze zmierzonej odleglosci 50m nie jestem w stanie patrzec bez mruzenia oczu w swiatlo latarki. Na tej odleglosci mam bialo, krotko bialo..., ale bialo. Oswietlony teren to okolo 100m , przy czym tam po prostu jest oswietlone i juz dla mnie dupy nie urywa. Po drogach pozarowych na stokach Babiejj dalo sie spokojnie 50-60km/h w nocy jechac z duzym komfortem. Za te cene polece kazdemu.

Napisano

Spoko, będzie czas to pójdę w szerszy teren. Ponadto latarka ma głęboki reflektor więc nie ma opcji aby świeciła szeroko. Jednak zaprzeczyć udanej konstrukcji nie można. Naprawdę fajny model.

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Moze chodzi o sam pesel, a potem jak byl program, ktory ogladael kumpel. Zamawiasz na jego podstawie tzw. dowod osobisty kolekcjonerski, dostajesz piekna podrobe za 500zl i na jej podstawie walisz chwilowki do bolu.

• 3 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
  • 4 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...