Oris Napisano 5 Lutego 2018 Napisano 5 Lutego 2018 Jako że jest to mój pierwszy post to witam wszystkich i od razu pytanie, planuje zakupić rower tak jak w tytule najlepiej jakiś mtb, chyba że będzie coś fajnego z crossa. Rowerem jeżdżę różnie, bo i po ścieżkach rowerowych/asfalcie (dojazd w różne miejsca w mieście), ale głównie chyba lubię wjeżdżać do lasu, na jakieś polne drogi, pola itp. Przymierzam się również do pokonywania większych dystansów tj. wycieczki rowerowe po kilkaset kilometrów. Co w takim wypadku moglibyście doradzić? Aha rower musi być nowy. Z góry dziękuję za wszelkie porady.
Tatanka Napisano 5 Lutego 2018 Napisano 5 Lutego 2018 27 minut temu, Oris napisał: wycieczki rowerowe po kilkaset kilometrów. Takie przeznaczenie raczej przemawia przeciwko mtb.Oczywiście jeśli ktoś się uprze,to można,ale po co?Więc raczej cross.
Oris Napisano 5 Lutego 2018 Autor Napisano 5 Lutego 2018 Zapominałem dodać wzrost 1,78m i waga ~68kg. Zawsze lubiłem mtb, jakoś przemawiają do mnie grube w miarę szerokie opony do jazdy w terenie.
Tatanka Napisano 5 Lutego 2018 Napisano 5 Lutego 2018 Do jazdy w terenie-tak.Ale asfalt,ścieżki rowerowe,polne drogi tego nie wymagają. 44 minuty temu, Oris napisał: ale głównie chyba lubię wjeżdżać do lasu, na jakieś polne drogi, pola Pola zaorane,czy polne drogi ? W lesie po drogach,czy "przez las"?
kipcior Napisano 5 Lutego 2018 Napisano 5 Lutego 2018 Budżet jest jaki jest więc cudów nie będzie. Rockrider 540 w tej kwocie jest dobrą opcją.
lederfox34 Napisano 6 Lutego 2018 Napisano 6 Lutego 2018 5 godzin temu, Oris napisał: Zapominałem dodać wzrost 1,78m i waga ~68kg. Zawsze lubiłem mtb, jakoś przemawiają do mnie grube w miarę szerokie opony do jazdy w terenie. Super tyle że na szosie czy typowym szutrowym podłożu to się zarzniesz na nich chyba że zdecydowany jesteś sporym czasem na dojazdy dysponować. Na wszystkim można w zasadzie jeździć tyle że czas na to się wydłuża. W budżecie z nowych mtb tylko to co kolega zaproponowal z btwina.
Oris Napisano 8 Lutego 2018 Autor Napisano 8 Lutego 2018 No dobra to w takim razie co z cross'ów można wybrać?
lederfox34 Napisano 9 Lutego 2018 Napisano 9 Lutego 2018 Orkan od rometa, wyprzedaże są jeszcze, modele m3 m5 warto poszukać pod siebie, osprzęt półka wyżej niż niejeden w większym budżecie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.