Skocz do zawartości

[Korba]

Ptaszek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Tylko ,ze ta pierwsza i druga to sa te same korby... A ta ostatnia(3) ma w oznaczeniu tylko wyzszy liczbe ,ale czym jeszcze od pozostalych sie roznie to cena i byc moze wytzrymaloscia

• 5 miesięcy temu...
Napisano

Ja mam pytanie...moze bardziej problemowe, ale sprawiłoz,e zastanawiam sie nad zamina korbny..otóż....z moim rowerze sa Korby Alivio, i zauwazyłem,ze gdy jade na cieżkich przelożeniach to kiedy naciskam prawą nogą na pedał tarcza wychyla sie w prawo...generalnie pracuje na boki, a luzów nie ma...czy Korba jest za miękka cyz jak??

Napisano
:) 100kg ;] wiem,ze sporo, ale zawsze wydawalo mi sie,z ena innych rowerach tego nie zauwazyłem(prawie makrosh*tahc:) )
Napisano
zapewne to rama sie wygina, a nie korba :)

Hm nie sądze aby rama sie wyginałą, bo widże ze zebatka sie wygina , a punkt odniesienia to prowadzenie łąncucha (ta blaszka, co przesuwa łąncuch) przerzutki przedniej...gdy mocno pedaluje, łańcuch o nią ociera(o prawą strone) a jak normlanie pedaluje to ma sporo zapasu....

Napisano

Myślę że blat jak na Twoją wagę jest troche zbyt wiotki, może poszukaj takiego blatu na allegro tylko od jakichś zaawansowanych modeli, np. LX, XT, albo jakikolwiek byle sztywniejszy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...