Skocz do zawartości

[1500] crossowy - dla użytkowników Lazaro, Kands itp.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam od 2,5r Lazaro Integral V3 rama męska.

Kupowany dla żony (165cm) ale jeździła na nim niewiele i częściej sam go używałem, od roku tylko i wyłącznie do mojej dyspozycji. Mam 170cm i ram 17" jest akurat, ale koniecznie trzeba się przymierzać gdyż geometria dość dziwna, choć dla mnie wygodna. To w odpowiedzi na pierwszy co prawda dość stary post.

Co do jakości rowerów Lazaro - mam w domu jeszcze o rok starszy też na Alivio ale na kołach 26'" kupiony dla córki, na którym  czasem jeżdżę w koło domu jak swój MTB mam rozłożony albo nie chce się zimą przekręcać platform w miejsce SPD. Szału i lansu nie ma, ale rowery swoje przejeździły i nic się z ramami i osprzętem nie działo. Znaczy w takiej turystyczno rekreacyjnej eksploatacji się sprawdzają doskonale i jak ktoś nie ma, czy nie chce wydawać dwukrotnie więcej za rower znanej firmy to Lazaro wystarczy. W tych "moich" do wywalenia z miejsca były chwyty i pedały w których oszczędzono na kulkach, a początkowo siodełko strasznie niewygodne, po dłuższym czasie tyłek się przyzwyczaił.

Teraz zmieniłem amortyzator na powietrzny, założyłem nowe koła z tarczówkami (fabryczne piasty Shimano w całkiem niezłym stanie były, ale bez mocowania tarcz) i zakładam że spokojnie 3-4 lata rower pojeździ...

Napisano
44 minuty temu, Pablo59 napisał:

Ależ pisałem już wyżej że nie mam specjalnie zastrzeżeń, tyle że uważam iż można wydać taką kwotę efektywniej ...

Czyli stawiasz na  kands maestro , lazaro integral v3 ?;))

Napisano

Tak, bo jeśli nie trafisz na superokazję wyprzedażową, to "value for money" mają najlepszą.

Ale jeśli rama ma być męska, to na 99.5 % nie 19" przy twoim wzroście, więc pozostaje lazaro 17" na placu boju.

Napisano
6 minut temu, Pablo59 napisał:

Tak, bo jeśli nie trafisz na superokazję wyprzedażową, to "value for money" mają najlepszą.

Ale jeśli rama ma być męska, to na 99.5 % nie 19" przy twoim wzroście, więc pozostaje lazaro 17" na placu boju.

Okej dzięki !!;)))

• 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...