Skocz do zawartości

[Napęd 2x10] przeróbka 3x10 na 2x10

Sline

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, ze względu na moje zmartwienia chciałem was zapytać o jedną rzecz przerobilem 3x10 na 2x10 mam już przerzutke tylna deore xt 786 sgs shadow+ nie dawno zamówiłem przerzutke przednia deore xt 786 2x down swing ale czy bedzie ona pasowała do blatow 32/22?

Napisano
6 godzin temu, MMMAAACCC7 napisał:

trochę miękko, ale będzie pasować, kwestia dopasowania wysokości montażu, tak by to ogarnęła..

o to super wczesniej mialem alivio fd m430 i też w miare działało

Napisano

I zapewne to Alivio fabrycznie pracowało z korbą 44-32-22? Jeśli tak,to z  blatami 32-22 powinna dobrze działać, a nie tylko "w miarę" bo tylko odkręciłeś jeden blat.XT 786 jest pod blaty innej wielkości,oraz inne stopniowanie.Może być problem z regulacją.Daj znać czy spasowało.

Napisano

Tatanka- masz plusa za nick :D,

pamiętaj że przerzutki są dopasowywane do ilości rzędów, oraz mają określoną pojemność, tak więc w przypadku alivio pewnie wystarczyło zablokować przerzutkę przed wychyłem na dużą koronkę, natomiast ta 2x10 którą zamawiasz będzie z pewnością odpowiednia, przy odpowiednim montażu :) i poprawnej regulacji

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...