isyro Napisano 10 Stycznia 2018 Napisano 10 Stycznia 2018 W wyniku zbiegu pewnych okoliczności zgubiłem śrubę i podkładkę zabezpieczającą linkę. Nie mogę nigdzie znaleźć części zamiennych do grupy NX i myślałem nad tymi z GX (wygląda poniekąd podobnie). Czym ewentualnie mógłbym to zastąpić? W jednym z serwisów rowerowych mnie grzecznie spławili, drugi otwierają dopiero w przyszłym tygodniu. Podkładki z castoramy są za szerokie, śruby mają za duże główki i nie pasują w to miejsce. Strona z katalogu Srama GX:
Tatanka Napisano 10 Stycznia 2018 Napisano 10 Stycznia 2018 Śrubka z łebkiem pod klucz ampulowy jest za duża?
woojj Napisano 10 Stycznia 2018 Napisano 10 Stycznia 2018 Awaryjnie- zakładasz dowolną śrubkę imbusową (najkrótszą od bidonu) - w razie potrzeby skracasz. Do tego podkładka w której iglakiem nacinasz powyższy kształt i już. Robiłem takie coś, jeśli masz dwie ręce i jakotakie pojęcie nie będzie problemu. Jak nie zamów oryginał od GX. W dobrym sklepie metalowym dostaniesz nawet ze stali nierdzewnej.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.