Skocz do zawartości

[3000 zł] rower górski MTB rama 19", sztywniak

M370N

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Obecnie jeżdżę na 28" trekingowcu. Chciałbym kupić sobie sprzęt do lekkiej jazdy terenowej, żeby pojeździć tam, gdzie turystyczny rower nie wjedzie. 26" koła to dla mnie nie obciach, nie mam też parcia na amory. Ale tarcze to bym chciał mieć :D 

W skrócie: Rama - 19", koła 26", tarcze, widelec sztywny, liczy się dla mnie dobry osprzęt

Upatrzyłem sobie coś takiego. Czy do ok. 3000,00 zł znajdzie się coś lepszego?

Napisano
31 minut temu, M370N napisał:

Upatrzyłem sobie coś takiego. Czy do ok. 3000,00 zł znajdzie się coś lepszego?

Ciekawy rower, ale zgodnie z opisem jest on zaliczany do rowerów młodzieżowych, i np masz w nim siodło AUTHOR Mega Top Junior, więc trzeba by się przyjrzeć geometrii tej maszyny i pytanie jakie Ty masz wymiary?

Napisano

Też się zastanawiałem nad znaczeniem pojęcia "rower młodzieżowy", ale niby rama 19". Wysłałem zapytanie do sklepu póki co brak odpowiedzi.

@KrissDeValnor Ciekawie to wygląda, zastanawia mnie tylko czemu przemalowana rama. Za tydzień jadę do Warszawy to może umówię się z gościem na obejrzenie tego roweru. 

Napisano
Teraz, M370N napisał:

Też się zastanawiałem nad znaczeniem pojęcia "rower młodzieżowy", ale niby rama 19". Wysłałem zapytanie do sklepu póki co brak odpowiedzi.

Chyba im się w tym 'sklepie' popierniczyło bo wg strony Authora jedyny rozmiar tego roweru to 13,5 cala, więc określenie młodzieżowy staje się być zasadnym... http://pl.author.eu/mlodziezowe/mlodziezowe-26/author-ultrasonic-26-2016-ua42861801#!geometrie-modelu

• Mod Team
Napisano

W przypadku Authora siodełko to małe miki - w razie potrzeby można wymienić, a jeśli nie masz jakichś mocno sprecyzowanych preferencji co do geometrii, to wystarczy, że rozmiar ramy będzie odpowiedni.
Univega mogła zostać przemalowana z dwóch powodów :
1. chęci "odświeżenia", bo stary lakier mógł być w końcu po kilku latach trochę porysowany
2. zachcianki właściciela, który zawsze marzył o białym rowerze np.
Nie sądzę, żeby w grę wchodziły inne powody i chęć zatajenia czegoś.
Alsew
Ciekawe - to by go wykluczało...

Napisano
40 minut temu, KrissDeValnor napisał:

Ciekawe - to by go wykluczało...

Author chyba wie co ma w swojej ofercie...  Co do wyboru roweru... w zasadzie mtb bez amora, to raczej drogie produkcje, więc lepiej wychodzi kupno roweru z amorem i zakup osobno sztywnego widelca. Jedyny budżetowy sprzęt który mi się nasuwa, to ten Marin do którego spokojnie wchodzi szerszy laczek... a resztę budżetu można by przeznaczyć na upgrade  http://onemorebike.pl/rowery-trekkingowe-i-crossowe/3594-marin-muirwoods-2017.html#.WlUhVzfdjIU

• Mod Team
Napisano

Przecież to cross/fitness :bye2:, a autor tematu jednak celuje w MTB, chyba że się coś w międzyczasie zmieniło.
Ciekawe jakie gumy tam wchodzą maksymalnie, bo póki co, jest to jednak nadal cross z kołami 28".
Swoją drogą całkiem sprytne marketingowe posunięcie - wystarczy sam fakt, że wejdą szersze opony i już z cross'a robi się w magiczny sposób 29" :sorcerer::icon_lol:
Tylko geometria jakoś w cudowny sposób nie chce się zmienić...

Uwaga :icon_exclaim:  Gwóźdź programu : http://allegro.pl/rower-mtb-bulls-copperhead-3-nowy-przecena-z-4600-i7125016465.html
Jeżeli masz ok. 180 cm ( minimum 175 ), to byłby OK, a osprzętowo i cenowo trudno będzie go przebić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...