Buki Napisano 2 Stycznia 2018 Napisano 2 Stycznia 2018 Witam, Mam takie pytanie, dwa miesiące temu pękła mi rama w moim garym, czy można to połączyć z wymianą korby na taką z większą zębatką jakieś 6 lat temu(większe naprężenia)? Pozdrawiam
rkopec16 Napisano 2 Stycznia 2018 Napisano 2 Stycznia 2018 Mogła pęknąć z wielu przyczyn, korba raczej miała na to marginalny wpływ.
Buki Napisano 2 Stycznia 2018 Autor Napisano 2 Stycznia 2018 rkopec16- Dziękuje za odpowiedź, bo kupuję dokładnie taką samą ramę i chcę przełożyć stare części do ,,nowej" ramy.
DIY Napisano 5 Stycznia 2018 Napisano 5 Stycznia 2018 Ja też bym tego raczej nie łączył z wymianą blatu, większy wpływ ma sposób użytkowania, waga użytkownika etc. Przy okazji - tak dla potomnych - pochwal się jaka to rama dokładnie, ile ma lat, ile mniej więcej przejechane, ile ważysz i gdzie jeżdżona. Swoją drogą jak najeździłeś paredziesiąt tysięcy, albo jeździłeś dużo maratonów to spoko, ale jak nie to drugi raz bym takiej samej nie kupował Pozdrawiam Piotrek
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.