Tomus92 Napisano 30 Listopada 2017 Napisano 30 Listopada 2017 Witam Serdecznie, Po zdjeciu łańcucha nie działają obydwie przerzutki. Nic nie rozbierałem, poza zdjeciem do wyczyszczenia wozka tylniej przerzutki. Gdy probuje wcisnac na kierownicy zmiane biegow, te sa luzne , metal od przedniej przerzutki natomiast *ten na korbie* nie da sie cofnac tak aby wrzucic łańcuch na najwieksze zębatki i przeskakuje. Czy trzeba cos regulowac czy wymienic caly komplet przerzutek? Mojej dziewczynie padl stary łańcuch *wydłużył się* i rozwaliły się dwie sprychy w tylnim kole, co udało mi się naprawić. Proszę o porady, bo już nie mam pomysłów Tomus 92
Parahaze Napisano 30 Listopada 2017 Napisano 30 Listopada 2017 Spróbuj "ręcznie" ruszyć przerzutką sprawdź czy porusza się tak jak powinna czy nie ma jakiś oporów itp. Jeżeli działa tak jak należy to sprawdź czy nie zepsuły się manetki czy jak wrzucasz to czy wciąga linkę. Sprawdź też w jakim połozeniu jest przerzutka a w jakim manetka (czy np nie jest tak że masz przerzutkę na 7 a manetkę na 1) Wysłane z mojego CAM-L21 przy użyciu Tapatalka
tyran Napisano 1 Grudnia 2017 Napisano 1 Grudnia 2017 a czy linki były odkręcane?jeżeli tak to pewnie są za luźne ,a co przedniej przerzutki to czy nie opuściła się na ramie i blokuję się o największą tarczę?
inforobert Napisano 5 Grudnia 2017 Napisano 5 Grudnia 2017 Linki kosztują grosze, kup nowe i przesmaruj, wyreguluj przerzutki. Tylny błotnik złapany na trytce ? Sprawdź czy coś nie blokuj wózka, na przykład trytka (plastikowa opaska zaciskowa) Przednia przerzutka ciąg górny czy dolny ? Sprawdź prowadzenie linki.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.