Ledd Napisano 21 Października 2017 Napisano 21 Października 2017 Dobry wieczór, Mam stary rower, Rockrider 6.0, niespecjalnie dbałem o niego do tej pory i się na rowerach nie znam jakoś szczególnie, jednak od jakiegoś czasu zacząłem jeździć na nim do pracy (15 km w obie strony w sumie) i w końcu pękła tylna ośka. Jako iż cały napęd jest zużyty to stwierdziłem, że zamiast wymieniać ośkę i liczyć, że to trochę jeszcze pojeździ to chciałem (oczywiście możliwie tanio ) wymienić wielotryb na kasetę, a że narzędzi i smarów "rowerowych" też nie posiadam to chyba najprościej byłoby kupić tylne koło z zamontowaną kasetą, do tego łańcuch i korba. I tutaj potrzebuję Waszej pomocy, co właściwie kupić? Aktualnie mam 3 biegi z przodu i 7 z tyłu. Do takiej jazdy (dojazdy do pracy, niewiele poza tym) co polecacie? Czy łożyska kulkowe czy lepsze są niewiele droższe (i łatwiejsze w wymianie)? Kupić całe koło tylne z kasetą razem, czy części (kaseta i reszta co potrzebne do zamontowania zamiast wielotrybu na istniejącym kole) i narzędzia (albo oddać do serwisu, żeby wymienili)? Chciałbym wydać jak najmniej ale jednak żeby to wytrzymało dojazdy do pracy przez jakiś czas i nie pękło równie nagle bez żadnego ostrzeżenia jak ta ośka (która szczęśliwie pękła pod samym domem). Czy każde koło 26" "wejdzie" czy szerokość/rozstaw są różne dla różnych modeli?
Tatanka Napisano 21 Października 2017 Napisano 21 Października 2017 Przy własnoręcznej wymianie korby i kasety,oraz łańcucha potrzebujesz mniej więcej taki zestaw: http://allegro.pl/klucz-do-suportu-korby-wolnobiegu-kasety-lancucha-i6939692022.html Jeśli chodzi o kolo,to potrzebujesz ze standardowym rozstawem 135 mm.Można trafić z innymi szerokościami,Jesteś pewien że korba jest już do wymiany? Wolnobieg był już kiedyś wymieniany? Koło z piastą na łożyskach maszynowych jest rozwiązaniem trwalszym(zazwyczaj) i łatwiejszym w obsłudze od piast na kulkach,ale tez jednak droższym.
Ledd Napisano 21 Października 2017 Autor Napisano 21 Października 2017 Korba jest do wymiany, napęd nie był wymieniany w ogóle, tylko "robiony był "przegląd sprawnego roweru". Łańcuch zaczął mi z przodu na drugim biegu skakać po zębach, co nie dzieje się w żadnym innym układzie przełożeń. Z tyłu wykorzystuję bardziej równomiernie wszystkie biegi, ale z przodu dwójkę mocno maltretowałem i się obraziła. Poza tym jak już wymieniam tylną część napędu to i łańcuch, a to świetna okazja, żeby po wielu latach wymienić i przód, bo to chyba nie będzie zbyt drogie.
Tatanka Napisano 21 Października 2017 Napisano 21 Października 2017 bo to chyba nie będzie zbyt drogie. Zależy na ilu rzędowy napęd chcesz przejść.
Ledd Napisano 22 Października 2017 Autor Napisano 22 Października 2017 Raczej chciałem zostać przy tym co mam, tj. 3 biegi z przodu i 7 z tyłu. W jakichś sklepach (online) sprzedają gotowe koła z kasetami? Na allegro albo koła "pod kasetę", albo nieopisane elementy. Znalazłem coś takiego, http://allegro.pl/kolo-tyl-26-stars-shimano-m307-kaseta-7s-11-28-i5101509519.html 150zł to chyba nie tak źle, skoro razem z kasetą CS-HG41 7rz., czy to jednak mało promocyjna cena? Nie znam się na tym, więc wolałbym mieć konkretny zestaw lub elementy do kupienia, bo w sklepie stacjonarnym to mogą cokolwiek wcisnąć laikom. Jaki do tego łańcuch i korbę?
Tatanka Napisano 22 Października 2017 Napisano 22 Października 2017 Na początek,to jakie masz obecnie stopniowanie korby?Odpowiada ono Twoim potrzebom?Jeśli tak,to licz sie z tym,że zakładając tą kasetę zmieni się stopniowanie.Nadal będziesz miał 7 biegów,ale 2 ostatnie koronki 11 i 13 to jak 2 biegi więcej,bo zapewne masz wolnobieg od 14? Oczywiście są kasety z innym stopniowaniem.
Ledd Napisano 22 Października 2017 Autor Napisano 22 Października 2017 Mam z tego co pamiętam 14 i 28 na skrajnych. Nie narzekam ale wydaje mi się, że czegoś po 14 mi brakuje, więc wydaje mi się, że 11-28 będzie ok, a zawsze jeszcze dochodzi kwestia tego, że skoro na korbie też chcę wymienić to obecne 24/34/42 można zmienić.
inforobert Napisano 22 Października 2017 Napisano 22 Października 2017 wymienić to obecne 24/34/42 można zmienić. Jak korbę chcesz zmienić to warto przejść na FC-m360 jest z wymiennymi zębatkami, lub XCR6 ale przerzutka może nie obsłużyć 44/32/22. Koronka z 11 zębami w kasetach bardzo szybko się zużywa, zwłaszcza przy niskiej kadencji. Przejdź na kasetę z koronką od 12 lub 13. Łańcuch KMC
Ledd Napisano 25 Października 2017 Autor Napisano 25 Października 2017 Dzięki za odpowiedzi. Póki co wychodzi na to, że kupię HG41 7rz. 11-28, łańcuch KMC Z92 lub HG71 , do tego potrzebuję korby i koła tylnego. W zasadzie po poczytaniu doszedłem do wniosku, że kupię korbę Shimano Tourney FC-M131 42-34-24, bo nic droższego do tego roweru i tego zastosowanie/przebiegu nie ma sensu. Chyba, że zajakieś 10zł więcej jest znacznie sensowniejszy sprzęt, ale przy dojeździe do pracy 70 km tygodniowo max i okresie deszczowo śniegowym raczej nie ma sensu wydawać kasy na coś lepszego? Różnicy dużej między jakimś wyższym modelem/Alivio nie będzie raczej? Sprzęt zaniosę do serwisu rowerowego, żeby dobrali koło tylne i poskładali, bo pewnie wydałbym więcej na narzędzia niż to warte, a tak to dobiorą koło, poskładają, wyregulują i będzie dla amatora wystarczające. A na przyszłość zacznę odkładać na albo lepszy rower albo wymianę na jakieś nowsze 8+ rzędów jak nie poddam się i będę do pracy jeździł po ziomie znowu.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.