Skocz do zawartości

[Ustawienie]Dziwny problem z napędem?

Haitz

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Siema

Próbuję ustawić nową kasete i łańcuch(tiagra 11-25 10s i connex 10s0), ale za cholere nie mogę tego zrobić. Zakresu nie da się ustawić tak żeby łańcuch wpadał między kasete a szprychy, na największą zębatkę łańcuch wchodzi ledwo ledwo jak mocno podociskam dźwignię od manetki, biegi po środku też często po prostu sobie nie chcą wejść/zejść co jakiś czas. Ogólnie dramat, próbowałem prostować hak(może dalej jest krzywy), ustawiałem zakres setki razy. Jakieś pomysły?

Przerzutka to Sram X7 średni wózek, a manetka X9(to i to pod 10 rzędów)

Napisano

dawałem już i nic to nie dało :/ mam podejrzenia że przerzutka jest po prostu w zbyt złym stanie, śrubka od regulacji odległości od kasety jest nieużywalna(rozwalony gwint), tona luzów, na poprzedniej kasecie 11-42 też przestawała sobie dobrze radzić(coś jak teraz, ale dało się wrzucić na najwyższą zębatkę)

Napisano

Albo przerzutka, albo krzywy hak (jak prostowałeś bez przyrządu to mogłeś go jeszcze bardziej skrzywić) albo zła linia łańcucha (przód tym bardziej może psuć linię). Inne przyczyny raczej nie wchodzą w grę. No ale jak przerzutka jest w takim stanie (o czym nie wspomniałeś w pierwszym poście) to chyba wszystko jasne...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...