Hrot Napisano 24 Sierpnia 2017 Napisano 24 Sierpnia 2017 Tak jak w temacie, po wymianie widelca rower zaczął ściągać w lewą stronę. Nowy widelec to sztywny aluminiowy Force, co może być przyczyną? Hamulce są v-brake. Stery były kupione nowe, maszynowe. Gwiazdka przy próbie zamontowania bez narzędzi w końcu weszła, ale krzywo. Po wbiciu z narzędziem do tego przeznaczonym gwiazdka się niestety nie wyprostowała więc wbiłem ją jak najgłębiej jak tylko mogłem i zainstalowałem nową gwiazdkę która już weszła prawidłowa. Jakiekolwiek sugestie mile widziane.
Sobek82 Napisano 24 Sierpnia 2017 Napisano 24 Sierpnia 2017 jak jednoślada ściąga to wiedz że jest już źle- 666
Witboj Napisano 26 Sierpnia 2017 Napisano 26 Sierpnia 2017 Ale ściąga podczas jazdy czy także jak podniesiesz rower do góry to też przekręca kierownicę na tą stronę, co ściąga? Z prostych rzeczy - za krótka linka ciągnie kierownicę lub kierownicę ustawiłeś krzywo i tylko Ci się wydaje , że ściąga, bo jak kierownica jest prosto to koło jest krzywo i na odwrót. 1) Sprawdź czy koło nie jest bardziej w prawo lub lewo - najlepiej z użyciem dishing tool. Widelce są lżejsze niż amortyzatory więc też bardziej czułe. Jeżeli ściąga tylko podczas jazdy to nawet scentrowane koło lub krzywo założona opona może ściągać. 2) Może być lekko krzywo nabita dolna bieżnia na widelcu albo nie złożyłeś sterów w odpowiedniej kolejności. 3) Rozumiem, że klocek V-brake nie ociera o żadną stronę koła? ... i że podczas testu nie byleś pod "wpływem" ;-)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.