d2d Napisano 21 Sierpnia 2017 Napisano 21 Sierpnia 2017 Mam dylemat dotyczący możliwości wymiany kasety (i oczywiście przerzutki) CS-HG500-10 11-34T na model 11 rzędowy. Czy 11-tka zmieści się na miejsce fabrycznej 10-tki? Czy taka zmiana jest fizycznie możliwa?
Mod Team Puklus Napisano 21 Sierpnia 2017 Mod Team Napisano 21 Sierpnia 2017 Tak, jeżeli zmieniasz kasetę mtb na kasetę mtb.
d2d Napisano 21 Sierpnia 2017 Autor Napisano 21 Sierpnia 2017 Moja jest z grupy Deore a chcę przejść na Deore XT CS-M8000 (obie są z grupy MTB). Jeszcze jedna sprawa: 11-tka ze względu na jeden więcej blat będzie szersza, więc jak wejdzie?
dran2 Napisano 21 Sierpnia 2017 Napisano 21 Sierpnia 2017 Zębatki są nieco węższe, a największa "wychodzi" z bębenka na szprychy.
Mod Team Puklus Napisano 21 Sierpnia 2017 Mod Team Napisano 21 Sierpnia 2017 Tak samo jak 9 była szersza o 1 bieg od 8 i 9 od 10 ... na tej samej zasadzie.
dziksoltys Napisano 21 Sierpnia 2017 Napisano 21 Sierpnia 2017 samej przerzutki nie musisz wymieniać(chyba że z powodu pojemności) ale manetkę musisz wymienić.
MrVoodoo Napisano 21 Sierpnia 2017 Napisano 21 Sierpnia 2017 Wymieniłem z 9 na 11 na taniej piaście shimano i działa jak złoto. Wymieniaj bez obaw.
d2d Napisano 22 Sierpnia 2017 Autor Napisano 22 Sierpnia 2017 Dziękuję wszystkim za wyczerpujące odpowiedzi. Teraz nie mam żadnych wątpliwości. W jakim celu zmieniasz na 11rz? Zmieniam gdyż, przedni hampel BR-M615 zaczął przepuszczać olej na tłoczku, piszczał i zaczerniał tarczę. Dodatkowo nie jestem zadowolony z ich skuteczności, robię sporo zjazdów przez las. Dodatkowo fabryczny osprzęt do takie pomieszanie LX-a, Deore, SLX-a, XT-ka. Teraz postanowiłem ujednolicić osprzęt (pedały zatrzaskowe XT już zamontowane) i chyba... podwoić wartość nietaniego roweru....
Mod Team Puklus Napisano 22 Sierpnia 2017 Mod Team Napisano 22 Sierpnia 2017 No, muszę przyznać ze zmiana napędu bo cieknie hamulec jest jednym z najlepszych argumentów jakie słyszałem, nie mniej jednak popieram A no i ta deorką sie nie przejmuj, to tak zostało zaprojektowane. Ludzie zwyczajnie nie zmieniali oleju wiec shimano postanowiło wprowadzić taki ficzer, że hamulec sam sobie zmienia olej, w sposób pośredni. On do wyleje, a ty zalejesz To był taki żarcik ... jednak serio ... te hamulce tak mają ...
d2d Napisano 23 Sierpnia 2017 Autor Napisano 23 Sierpnia 2017 @Puklus dzięki za "słowne wsparcie". Nie napisałem ostatnio, że nad tą zmianą zastanawiałem się wyjątkowo długo, analizując koszty, jednak nie tylko hamulec zdecydował o wymianie napędu. Także tylna przerzutka bez sprzęgiełka strasznie rzucała łańcuchem podczas zjazdów po korzeniach. A wracając do hamulców XT to jak wiadomo są w systemie I-spec II i muszę wymienić manetki, jednak po rozeznaniu stwierdziłem, że nie ma ich w systemie 10-rzędowym. Początkowo myślałem o manetkach SLX, ale nie byłem do tego przekonany, gdyż jak już pisałem chciałem ujednolicić osprzęt. Poszedłem dalej... zmiana napędu i przejście z 10 na 11. I sam się dziwię, że zaczęło się tylko od hamulców... i poszło tak daleko.
dran2 Napisano 23 Sierpnia 2017 Napisano 23 Sierpnia 2017 M6000 ma ispec2 i 10s. Możesz też całkiem zrezygnować z patentów wymuszających wymianę wszystkiego na raz w przyszłości i wziąć zwykłe obejmy żeby następnym razem z byle powodu nie musieć przechodzić na Ispec3 albo 15 gdy znowu Shimano postanowi wynaleźć go od nowa porzucając kompatybilność. Przy okazji dają większą możliwość regulacji.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.