Skocz do zawartości

[Pierwsza szosa] Trek 1.1 vs Scultura 300

Diacetyl

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć.

Stoję przed dylematem życiowym. Mogę kupić teraz Treka 1.1 za ~2200zł i już na nim jeździć, albo poczekać do stycznia/lutego, dozbierać więcej pieniędzy i kupić coś pokroju Scultury 300.

Co byście zrobili na moim miejscu. Z szosą nie miałem wcześniej styczności. Mam 176cm wzrostu, noga 82cm, waga 67kg. 

Może macie jakieś inne propozycje? Przyjmę wszystko ;)

Napisano

Czyli lepiej kupić Treka i ewentualnie go potem modernizować, niż czekać do zimy. 

Rama Treka nadaje się pod dalszą rozbudowę?

Napisano

Celowałbym w 54 cm. Jeśli chodzi o ramę, rower można modernizować, ale brak kilku elementów mówi o tym że nie jest rozwojowa, brak stożkowej rury sterowej, brak sztywnych osi. Ale jeśli chodzi o stosunek jakość/cena jest ok.

Jeśli chodzi o pierwsza szosę, naprawdę ok.

Napisano

Mam Trek-a 1.1 (rocznik 2016), jestem bardzo zadowolony. Polecam jeździć :thumbsup:

Napisano

Przy moich wymiarach jaki rozmiar ramy będzie najlepszy? 54cm?

sprawdź też 52. 

Nie chodzi tu tylko o kombinacje z mostkiem czy siodełkiem. Lepiej dobrać od razu. 

(edit- mój 'wymiar' na 52 ramie 175 cm noga 81)

Napisano

Jestem dokładnie takich samych wymiarów co Ty. Jak jesteś zainteresowany, to mam do sprzedania Focusa Culebro SL 2.0 z konca 2015 roku (na Shimano 105), rozmiar 54 ale zmieniłem mostek z 110 na 80mm. Jak chcesz więcej szczegółów, to pisz na priv.

Piotr

Napisano

54 może być troszkę duży, też polecam sprawdzić 52.

U mnie dobrałem tak 56cm, mam 183cm.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...