Skocz do zawartości

[: 'wypadek] kolizja '.

yaro319

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam miałem kolizje z samochodem opis:

link do miejsca gdzie to sie stalo https://www.google.pl/maps/place/Juliusza+S%C5%82owackiego,+Gda%C5%84sk/@54.3803895,18.5933746,64a,35y,13.85h,45.05t/data=!3m1!1e3!4m5!3m4!1s0x46fd9fcc800dfffb:0xa84911d8d9ebc484!8m2!3d54.3761275!4d18.5231058

jechalem sciezka rowerowa z lewej strony z prwej za zabudowaniami pojawil sie woz strazacki drabina na sygnale samochod zobaczylem dopiero jak sie wylonil za budynku czyli mniej wiecej na pasach dla pieszych automaycznie zaczalem chamowac jechalem szybko nie powiem +"szosowka" z 8-10 metrowy slad hamowania jeszcze w ostatniej chwili zlapalem sie slupa po lewej stronie sciezki ktory zpowolnil moj upadek odwrocilo mnie i chyba potracil mnie woz nie jestem pewien to bylo tak szybko 

woz strazacki stanal centralnie na srodku zaslonil mi  mozliwosc ucieczki czy to w prawo czy w lewo po prawej zolte barierki ...

jak widac na zdjeciu za przejsciem i droga rowerowa jest jeszcze wysepka przed wjechaniem na glowna droge ?

wiec czy to jest 100% procent mojej winy , a jeszce dostalem mandat za jak to policjant okreslil spowodowanie kolizji i sugerowal mandat za brak oswietlenia itp

znaki po stronie wozu to 

Znak T-27 Znak D- 6B

Napisano

Nie wiem jak to wygląda od strony formalnej, ale jeśli straż jechała na sygnale, na wprost miałeś zakręt o 90 stopni, a i tak nie wyhamowałeś to ja nie wiem jak Ty jeździsz...

Na przyszłość przyłóż się trochę do pisania postów (ortografia i interpunkcja).

Napisano
woz strazacki stanal centralnie na srodku zaslonil mi  mozliwosc ucieczki czy to w prawo czy w lewo po prawej zolte barierki ...

Czyli wnioskuję, że wjechałeś w bok wozu strażackiego stojącego na sygnale na skrzyżowaniu. Ciężko czyta się Twoje posty.

wiec czy to jest 100% procent mojej winy , a jeszce dostalem mandat za jak to policjant okreslil spowodowanie kolizji i sugerowal mandat za brak oswietlenia itp

Według mnie Twoja wina. O której godzinie jechałeś?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...