marcingp5 Napisano 12 Sierpnia 2017 Napisano 12 Sierpnia 2017 Witam. Mam taki rower gdzie jest piasta z bezgłośnym bębenkiem na kasety. Prościej mówiąc nie wydaje dźwięku grzechotki. Jest to piasta:Nexave Silent Clutch FH-IM70.http://www.bike-project.pl/mobile/pl/p/Piasta-tylna-Shimano-89rz-Nexave-Silent-Clutch-FH-IM70/3135I czy dostanę gdzieś sam taki bębenek silent?Jest to dla mnie problem gdyż dźwięk grzechotki zagłuszy pracę silnika w rowerze. Pozdrawiam Marcin.
Witboj Napisano 12 Sierpnia 2017 Napisano 12 Sierpnia 2017 Y-31V98010 To jest numer części twojego bębenka. Do zamówienia teoretycznie w każdym centrum serwisowym Shimano. Inna sprawa ile trzeba czekać i ile kosztuje.
marcingp5 Napisano 12 Sierpnia 2017 Autor Napisano 12 Sierpnia 2017 Dzięki, ale wyszukując tego bębenka są tylko strony japońskie, można to zamówić z naszego kraju ?
firefoks Napisano 12 Sierpnia 2017 Napisano 12 Sierpnia 2017 Powiem szczerze,że nic nie zrozumiałem z pierwszego posta. Bębenek jest cichy więc nie zagłuszy.
marcingp5 Napisano 12 Sierpnia 2017 Autor Napisano 12 Sierpnia 2017 Potrzebuję kupić taki nowy bębenek do innego koła z silnikiem. Szukam takiego samego bębenka bezgłośnego jak ta piasta w 1 poście.
Witboj Napisano 13 Sierpnia 2017 Napisano 13 Sierpnia 2017 Przecież Ci napisałem - SHIMANO SERVICE CENTER http://cycle.shimano-eu.com/content/seh-bike/en/home/news-and-info/distributor-overview/shimano-polska.html
radomir82 Napisano 13 Sierpnia 2017 Napisano 13 Sierpnia 2017 Zakup tego bębenka jest totalnie nie opłacalny, cena to około 45 euro. Lepiej kupić całą piastę na allegro.
marcingp5 Napisano 13 Sierpnia 2017 Autor Napisano 13 Sierpnia 2017 Mnie ciekawi czy w ogóle są takie bębenki do zwykłej piasty bo ten na filmie musi mieć specjalną piastę na tego typu bezgłośny bębenek prawda ?
radomir82 Napisano 13 Sierpnia 2017 Napisano 13 Sierpnia 2017 Nie ma takich bębenków do zwykłych piast, jest to specjalna konstrukcja pasująca tylko do konkretnego modelu piasty.
piciu256 Napisano 13 Sierpnia 2017 Napisano 13 Sierpnia 2017 Są także piasty Onyx, tam używają innego typu sprzęgła- trwalsze niż kulkowe Shimano, ale cena za wymaganą precyzję także odpowiednia Jest jeszcze jedna firma która robi piasty ze sprzęgłem kulkowym, podobnym do tego w Nexave, ale nie mogę znaleźć jej nazwy (zapomniałem) Mam- wyszukaj "stealth hub"- też horrendalnie droga, szczególnie w porównaniu z znacznie lepszym systemem który stosuje Onyx
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.